Finnairin tulos kasvoi – ei uskalla ennustaa tulevaa koronaviruksen takia

Viime vuosi päättyi vahvaan neljännekseen.

Finnair
Finnairplan i luften.
Finnairin matkustajamäärä nousi 11 prosenttia.Yle/ Henrietta Hassinen.

Finnairin vertailukelpoinen liiketulos kasvoi loka–joulukuussa reilun neljänneksen vuodentakaisesta ja oli 31,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi vertailukaudesta yli 13 prosenttia ja oli 775 miljoonaa. Koko vuoden vertailukelpoinen liiketulos oli 162,8 miljoonaa euroa. Matkustajamäärä kasvoi jaksolla 11 prosentilla ja oli 3,5 miljoonaa.

Finnair kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), ettei anna koronaviruksen vuoksi koko vuoden liikevaihtoennustetta tässä vaiheessa.

Vielä virus ei ole iskenyt yhtiöön pahasti.

– Kuten aiemmin todettu, koronaviruksen suora taloudellinen vaikutus on vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä suhteellisen rajallinen myös siinä tapauksessa, että Manner-Kiinan lentoperuutukset jatkuisivat vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen loppuun asti, yhtiö kertoo.

Toimitusjohtaja Topi Mannerin mukaan viime vuosi oli Finnairille nopean kasvun vuosi, vaikka vuotta leimasi epävakaa toimintaympäristö, mikä juontui talouskasvun ja maailmankaupan epävarmuudesta.

– Tämän vuoksi vuosi oli meille vaihteleva, mutta se päättyi vahvaan neljännekseen parantuneen markkinatilanteen ansiosta: olin erityisen tyytyväinen Euroopan-liikenteen vahvaan kehitykseen ja yksikkötuottojen kasvuun, Manner kiitteli tiedotteessa.

Finnair ennakoi, että yhtiön kapasiteetti kasvaa noin 4 prosenttia tänä vuonna. Finnair tavoittelee kustannustehokasta kasvua ja jatkaa 3,5–4 miljardin euron arvoisiksi suunniteltuja investointejaan uusiin koneisiin.

– Niiden tarkoituksena on ennen kaikkea uusia kapearunkolaivastoamme polttoainetehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi, mikä on merkittävä askel kohti pitkän aikavälin hiilineutraalisuustavoitettamme, Manner kuvasi.

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinkoa jaettaisiin 0,20 euroa, eli vähemmän kuin viime vuonna jaettu 0,274 euroa.