The Ruthless Rajaan ennätysmäärä hiihtäjiä ja läskipyöräilijöitä – Suomussalmen erämaaladuille MM-vauhtia tuo Matti Heikkinen

Hiihtäjillä pisin matka on jopa 160 kilometriä ja pyöräilijöillä lähes 80 kilometriä.

urheilutapahtumat
Hiihtäjiä The Ruthless raja -tapahtumassa.
Murtomaahiihto on tällä hetkellä tapahtuman valtalaji.Vaarojen valokuvaajat

Hiihto- ja fatbike -tapahtuma The Ruthless Raja avaa latuhiihtokauden lauantaina 8. päivä helmikuuta Suomussalmella. Neljättä kertaa järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä osanottajia: 170 hiihtäjää ja läskipyöräilijää.

– Se on melkein tuplat siitä, mitä aikaisemmin on ollut. Lisäksi lyhyemmille matkoille voi ilmoittautua vielä paikan päällä, sanoo Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo.

Hiihtäjillä pisin matka on jopa 160 kilometriä ja pyöräilijöillä lähes 80 kilometriä. Hiihto- ja pyöräilyreitit kulkevat Ylä-Kainuun erämaassa ja viimeinen etappi sotahistoriasta tutuissa Raatteentien maisemissa.

– Reittien pitäisi olla hyvässä kunnossa, koska välillä on ollut lauhaa ja välillä pakkasta. Pyöräreittien pohjat ovat kovat ja lumisateen ansiosta myös ladut ovat hyvässä kunnossa, Takalo kertoo.

Vaikka kyse ei ole varsinaisesti kilpailusta, odotettavissa on myös MM-tason vauhtia, sillä maailmanmestari Matti Heikkinen on ilmoittautunut mukaan 40 kilometrin hiihtomatkalle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!