Hyppää sisältöön

Säteilyturvakeskus pääsi arvioimaan Fennovoiman toimittamaa turvallisuusaineistoa Pyhäjoen ydinvoimalasta

Fennovoima tavoittelee rakentamislupaa ensi vuodelle, vaikka valtaosa aineistosta on yhä toimittamatta ja tarkastamatta.

Ydinvoimalan oheistilojen rakennustöitä jatketaan Hanhikiven laitosalueella, vaikka varsinaisen voimalan rakentamislupaa onkin tarkoitus hakea vasta ensi vuonna. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman Hanhikiven laitoksen turvallisuusselvitykset etenevät, mutta töitä on vielä paljon jäljellä.

Fennovoiman pitää vielä osoittaa hankkeen turvallisuus tai toimittaa aineistoa turvallisuusarviointiin valtaosassa Säteilyturvakeskuksen vaatimissa kohteissa.

Fennovoima toimitti joulukuussa ensimmäisen erän alustavasta turvallisuuselosteesta STUK:lle, joka on nyt päässyt arvioimaan saamaansa turvallisuusmateriaalia.

Säteilyturvakeskus on julkaissut Hanhikivi 1 -hankkeen etenemisestä osavuosiraportin (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan Fennovoiman ja sen yhteistyökumppaneiden toiminnassa on havaittavissa myönteistä kehitystä.

Fennovoiman tavoitteena on edelleen saada rakentamislupa Pyhäjoen ydinvoimalalle ensi vuonna.

STUK:n Fennovoima-valvonnan projektipäällikkö Janne Nevalainen ei ota kantaa aikataulun realistisuuteen. Hän kuitenkin muistuttaa, että hyvässäkin tapauksessa STUK:lla menee vielä puoli vuotta aineiston käsittelyyn sen jälkeen, kun ydinvoimayhtiö on kaiken materiaalin heille toimittanut.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!