1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. WWF Luontolive

Kamera kuvaa nyt suorana uhanalaisten lintujen talviruokintaa – WWF laajentaa Luontolive-palveluaan

Lähetyksessä voi nähdä muun muassa hömötiaisia, valkoselkätikkoja ja töyhtötiaisia

WWF Luontolive
Töyhtötiainen
TöyhtötiainenHannu Siitonen

Ympäristöjärjestö WWF vei kameran metsään kuvaamaan uhanalaisten lintujen talviruokintaa suomalaiseen, suojeltuun vanhaan metsään. Talvilintukameran kuvia voi katsoa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Kamera välittää suoraa lähetystä lintujen talviruokintapaikalta. WWF:n mukaan lähetyksessä voi nähdä muun muassa uhanalaisia hömötiaisia, valkoselkätikkoja ja töyhtötiaisia.

Valkoselkätikka
ValkoselkätikkaHannu Siitonen

– Talviruokinta on mukava ja antoisa harrastus, jonka ansiosta lintuja pääsee tiirailemaan läheltä, nyt myös netin välityksellä, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo järjestön tiedotteessa.

Suomessa talvehtivien lintujen ravinnonsaanti hankaloituu talvella. WWF:n mukaan talviruokinnasta voi olla apua monelle uhanalaiselle lajille, vaikka se ei ole ensisijainen keino niiden suojelemiseksi.

– Livekuvissa lehahtelevien uhanalaisten lajien suurin uhka ovat hakkuut ja metsien yksipuolistuminen. Esimerkiksi hömötiainen ei löydä talousmetsistä talvella yhtä hyvin ruokaa kuin vanhoista luonnonmetsistä, Tolvanen sanoo.

WWF on toteuttanut talvilintukameran luontokuvaaja Hannu Siitosen kanssa. Siitonen tunnetaan myös keihäänheiton arvokisamitalistina.

Hannu Siitonen asentamassa livekameraa
Hannu Siitonen asentamassa livekameraa.Joonas Fritze / WWF

– Toivon, että suora lähetys lisää keskustelua Suomen metsien ja niissä elävien lajien tilasta, Hannu Siitonen sanoo tiedotteessa.

Talvilintukamera on osa WWF:n Luontolive-palvelua. Siinä seurataan suoria lähetyksiä Suomen luonnnosta. Aiemmin kamerat ovat kuvanneet muun muassa saimaannnorpan, sääksen, ahman, kyyn, metsäpeuran, liito-oravan ja järvilohen elämää.

WWF:n mukaan lähetyksiä on katsottu yhteensä lähes seitsemän miljoonaa kertaa.

Lue seuraavaksi