Tuulivoimaa tukevat selvitykset jatkuvat Pohjois-Pohjanmaalla – maakuntaliitto haluaa linjata tuulienergian tulevaisuutta

Kaksivuotinen tuulivoimahanke on tarkoitus toteuttaa yhdessä kuntien kanssa.

tuulienergia
Tuulivoimaloita Kalajoen Miilukankaalla.
Maakuntaliitto haluaa kehittää ja helpottaa tuulivoiman sijoittelua Pohjois-Pohjanmaalla, joka jo nykyään on Suomen suurin tuulivoimamaakunta.Risto Degerman / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan aloittamassa omaa laajaa tuulivoimaselvitystä. Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin valtion käynnistämästä tuulivoimarakentamista tukevasta selvityksestä.

Maakuntaliitto haluaa linjata tuulivoimaa koskevat tavoitteet ja kehittää tuulivoimarakentamisen sijoittelua. Myös alueiden asukkaat ja muut tahot halutaan entistä tiiviimmin mukaan tuulivoiman suunnitteluun, kun tavoitteena on kehittää viestintää, osallistumista ja vuorovaikutusta.

Kaksivuotinen hanke on tarkoitus toteuttaa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan kuntien kanssa. Päätöskierros on käynnissä kunnissa, minkä jälkeen selvitys voidaan aloittaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!