Pankkifuusio viritteillä Pohjois-Savossa: Nilakan Seudun Osuuspankki ja Vesannon Osuuspankki aikovat yhdistyä Sydän-Savon Osuuspankiksi

Uuden pankin on tarkoitus aloittaa toimintansa lokakuun alussa.

osuuspankit
Osuuspankin logo.
Pohjois-Savossa on suunnitelmissa kahden pienen Osuuspankin fuusio.Kimmo Hiltunen / Yle

Nilakan Seudun Osuuspankki ja Vesannon Osuuspankki aikovat yhdistyä uudeksi Sydän-Savon Osuuspankiksi, pankit tiedottavat.

Fuusion tavoitteena on pankkien mukaan turvata esimerkiksi laajat pankki- ja vakuutuspalvelut muuttuvassa toimintaympäristössä. Pankkien näkemyksen mukaan yhdistyminen parantaisi asiakkaiden palveluja Pielavedellä, Keiteleellä ja Vesannolla.

Nilakan Seudun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mika Niemetmaa toteaa tiedotteessa, että pankkien on muututtava, kun asiakkaiden käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat. Hänen mielestään voimien yhdistäminen antaisi uudelle pankille hyvät lähtökohdat vastata entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

– Asiantuntemus lisääntyisi ja vahva pankki pystyisi paremmin vastaamaan yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin, Niemetmaa toteaa.

Yhdistyminen ei vaikuttaisi pankkien työntekijämäärään, sillä molemmat pankit ovat sopeuttaneet henkilöstön määrän jo aiemmin. Myös konttoriverkosto säilyy suunnitelmien mukaan ennallaan.

Fuusio tapahtuisi juridisesti niin, että Vesannon Osuuspankki sulautuisi Nilakan Seudun Osuuspankkiin.

Päätös yhdistymisestä tehdään 28. huhkikuuta molempien pankkien edustajistojen kokouksissa. Uuden Sydän-Savon Osuuspankin on tarkoitus aloittaa toimintansa lokakuun alussa.