Venäläinen kalastusalus upposi Suomenlahdella, miehistö saatiin pelastettua

Suomenlahden merivartiosto oli mukana pelastustöissä.

vesiliikenneonnettomuudet
Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva matkalla harjoituspaikalle Vallgrundin edustalle
Rajavartiolaitokselta paikalle hälytettiin Suomesta vartiolaiva Turva (kuvassa), Porvoon merivartioaseman partiovene ja meripelastushelikopteri Helsingistä.Antti Haavisto/Yle

Venäläinen kalastusalus upposi perjantain vastaisena yönä Suomenlahdella Viron edustalla. Aluksen seitsenhenkinen venäläinen miehistö saatiin pelastettua, kertoo Suomenlahden merivartiosto, joka oli mukana pelastustöissä. Noin 21 metriä pitkä alus oli saanut suurehkon vuodon.

– Tilanne oli vakava tällaisena vuodenaikana, kun merivesi on juuri ja juuri plussan puolella. Lisäksi merenkäynti oli tapahtumahetkellä varsin kova, sanoo meripelastusjohtaja Tommi Karppi Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta

Meripelastuskeskus Tallinna pyysi avuksi meripelastusyksiköitä Rajavartiolaitokselta. Paikalle hälytettiin Suomesta vartiolaiva Turva, Porvoon merivartioaseman partiovene ja meripelastushelikopteri Helsingistä. Turun lentoasemalla oli meripelastushelikopteri välittömässä lähtövalmiudessa.

Troolarin miehistö pääsi pelastuslautalle ennen troolarin uppoamista. Paikalle ensimmäisenä saapunut öljytankkeri sai poimittua miehistön, minkä jälkeen Viron ja Suomen meripelastushelikopterit evakuoivat heidät tankkerilta Tallinnaan ja Helsinkiin.

Merivartioston tietojen mukaan kenelläkään miehistöstä ei ole hengenvaaraa. Aluksen uppoamisen syystä ei toistaiseksi ole tietoa.