Salaperäinen italialaisrahoittaja aikoo investoida myös Tahkolle loma-asuntojen rakentamiseen – Yrittäjä: "Ei ole syytä epäillä heidän toimintaansa"

Kuopion kaupungin yritysasiamiehen mukaan investoinnin rahoitus on yrittäjän asia ja kaupunki huolehtii kaavoituksesta.

Kuopio
Tahkon lumeton rinne lokakuussa 2016
Tahko-Bungalowsilla on lomamökkejä aivan Tahkon keskustassa. Vanhojen mökkien tilalle on suunnitteilla uusia loma-asuntoja, joiden rakentamiseen italialaisyhtiö on luvannut rahoitusta. Arkistokuva.Keijo Salokangas / Yle

Pirkanmaalaisen lentokaupunkihankkeen salaperäinen italialaisrahoittaja suunnittelee investointia myös Kuopion Tahkolle. Ylen selvityksen mukaan Mänttä-Vilppulan jättimäisen rakennushankkeen taustalla oleva italialainen konserni on todellisuudessa joukko köyhiä tai olemattomia yrityksiä.

Italialaisyhtiö on valmis sijoittamaan 20 miljoonaa euroa Tahko-Bungalowsin majoitushankkeeseen. Tahko-Bungalowsilla on lomamökkejä Tahkon keskustassa. Suunnitelmana on, että vanhojen mökkien tilalle rakennetaan uusia loma-asuntoja. Hanketta koskeva kaavoitus käynnistyy alkuvuodesta.

– Heidän kanssaan (Osanna Groupin) on sovittu, että he voivat rahoittaa hanketta sitten kun kaavoitusprosessi on valmis, Tahko-Bungalowsin toimitusjohtaja Jukka Jaakkola kertoo.

Jaakkola sanoo nähneensä medioissa Osanna Groupin taustoja koskevia uutisia, mutta hänellä ei ole tietoa epäselvyyksistä. Tahko-Bungalows on asioinut hankkeen tiimoilta Osanna ACI Finlandin suomalaisen lakitoimiston kanssa.

– Minulla ei ole mitään syytä epäillä heidän toimintaansa. Oma lakitoimistomme ei ole raportoinut mistään epäilyttävästä.

Kuopion kaupungilla ei kommentoitavaa

Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen ei ota kantaa italialaisrahoittajan taustojen epäselvyyksiin.

– En osaa kommentoida, koska en tunne asian yksityiskohtia.

Juutisen mukaan Tahko-Bungalowsin majoitushankkeen investoinnin rahoitus on yrittäjän asia, eikä varsinaisesti kuulu kaupungille.

– Kuopion kaupunki tekee sen, mikä meille kuuluu, eli huolehtii kaavoituksesta.

Tahko-Bungalowsia koskeva kaavoitus on osa isompaa Tahkon keskustan kehittämishanketta.

Lue myös:

Rutiköyhiä ja olemattomia yhtiöitä, rahan lähde arvoitus – tällainen on Mänttä-Vilppulan jättihankkeen salaperäinen rahoittaja