1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rangaistukset

Epäily joukkosurman valmistelusta kaatui käräjäoikeudessa – kaarinalaismies selvisi sakkotuomiolla

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi miehen heti vapautettavaksi.

Käräjäoikeus määräsi osan takavarikossa olevasta miehen omaisuudesta menetetyksi valtiolle. Arkistokuva. Kuva: Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt 27-vuotiasta kaarinalaismiestä vastaan nostetun syytteen törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksen valmistelusta. Syyttäjä epäili miehen suunnitelleen joukkosurmaa, mutta oikeus ei yhtynyt tähän näkemykseen.

Sen sijaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen ampuma-aserikokseen, räjähteiden lähtöainerikkomukseen ja huumausainerikokseen. Hänet tuomittiin sakkorangaistukseen. Maksettavaa kertyi 80 päiväsakkoa eli yhteensä 480 euroa. Oikeus määräsi miehen päästettäväksi heti vapaaksi.

Poliisi teki miehen asuntoon kotietsinnän viime syksynä. Asunnosta löytyi runsaasti räjähteiden ja aseiden valmistukseen liittyvää materiaalia sekä teräaseita.

Syyttäjän mukaan räjähteiden ja muun materiaalin avulla avulla olisi ollut mahdollista suorittaa murha, tappo, surma tai törkeä pahoinpitely kohdistuen todennäköisesti useaan henkilöön. Vastaaja kiisti rikoksen valmistelun. Hänen mukaansa kyse oli harrastustoiminnasta.

Oikeus määräsi osan takavarikossa olevasta miehen omaisuudesta menetetyksi valtiolle. Osa määrättiin palautettavaksi hänelle.

Lue lisää:

Kaarinalaismiehen hallusta löytyi mittava räjähde- ja asearsenaali – syyttäjä katsoo miehen suunnitelleen joukkosurmaa