1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laskettelurinteet

Laskettelukausi pääsee vihdoin alkamaan Haminassa – hiihtokeskukselle ehti kertyä yli 100 000 euron tappiot

Leuto talvi on ollut etelän hiihtokeskuksille hankala.

laskettelurinteet
Uuperinrinteiden laskettelukeskuksessa Haminassa maa on tammikuussa vielä ilman luonnonlunta, mutta yhtä rinteistä on päästy jo lumettamaan
Tammikuun alussa Uuperinrinteillä näytti tältä. Arkistokuva.Jesse Mäntysalo / Yle

Laskettelukeskus Uuperinrinteet avataan tänään perjantaina Haminassa.

Rinnekeskus avaa ensimmäisen rinteen iltapäivällä. Myös toisen rinteen lumetus on valmistumassa lähipäivinä.

Leuto talvi on ollut etelän hiihtokeskuksille hankala. Uuperinrinteiden avajaiset ovat viivästyneet 1,5 kuukaudella keskimääräisestä.

Viivästys on aiheuttanut rinnekeskukselle tuntuvat tappiot. Viime vuoden myynneistä on jääty jälkeen 100 000–120 000 euroa.

– Se on kova isku. Nyt pitää vain toivoa, että asiakkaita riittää loppukaudeksi. Jos saisimme pidettyä rinteet pääsiäiseen asti avoinna, siellä olisi vielä yksi lomasesonki, Uuperinrinteiden toimitusjohtaja Anssi Räsänen sanoo.

Räsäsen mukaan rinnekeskuksessa olisi joka vuosi riittänyt lunta huhtikuun puoleen väliin saakka, mutta laskijoiden into lopahtaa tyypillisesti jo maaliskuun lopussa.

– Kun pihoissa alkaa krookus kukkia, sukset heitetään varastoon.

Kausikortin ostaneille hyvitystä

Jo tammikuun alussa Uuperinrinteille oli myyty nelisensataa kausikorttia. Osa asiakkaista on lähettänyt hiihtokeskukselle tulikivenkatkuisia viestejä, kun rinteet eivät ole olleet auki.

Rinnekeskus aikoo hyvittää avajaisten viivästymisen kausikortin etukäteen ostaneille asiakkaille.

– Jonkinlainen hyvitys on tehtävä. Kevään mittaan päätetään, mitä tässä keksitään. Kauden pituutta ei kuitenkaan ole määritelty kausikorttia ostettaessa. Se on se aika kun on lunta, ja sillä siisti, toimitusjohtaja Anssi Räsänen sanoo.

Mielakan rinnekeskuksessa Kouvolassa vietettiin tämän kauden avajaisia tammikuun alussa, reilut pari viikkoa edellisvuotta myöhemmin.

Rinnekeskuksessa on tällä hetkellä avoinna kolme rinnettä, ja viikonlopuksi avataan kaksi rinnettä lisää.

Lue seuraavaksi