1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaukonen, Kittilä

Hiljaisuus-festivaalin järjestäjä sai avustusta viideksi vuodeksi – summa kattaa pienen osan kuluista

70 000 euron avustuksen myönsi Taiteen edistämiskeskus.

Kaukonen, Kittilä
Hiljaisuus-festivaali 2017, Kittilä
Kuva Hiljaisuus-festivaalista vuodelta 2017.Jouni Ihalainen / Hiljaisuus-festivaali

KittiläKittilän Kaukosessa toimiva taideyhdistys Hiljaisuus ry on saanut viiden vuoden kehittämisavustuksen valtiolta. 70 000 euron avustuksen myönsi Taiteen edistämiskeskus.

– Avustus on äärimmäisen hieno juttu. Hiljaisuus ry:n toiminnan laajuudesta kertoo ehkä se, että viime vuonna majoituksiin ja matkoihin meni lähes saman suuruinen summa eli 70 000 euroa, yhdistyksen toiminnanjohtaja Joonas Martikainen sanoo.

Hän myöntää, että yhdistys haki selvästi suurempaa summaa kuin lopulta sai. Yhdistys toimii talkoolaisjoukon, sponsoreiden, Kittilän kunnan toimintatuen ja hankerahoituksen turvin.

Yhdistys tunnetaan parhaiten Hiljaisuus-festivaalin järjestämisestä. Festivaali järjestettiin Kaukosen kylässä viime kesänä kymmenettä kertaa.

– Festivaali on vain yksi osa toimintaamme. Meillä on lisäksi residenssi Kaukosessa, kehitämme kulttuurimatkailua Särestössä ja olemme mukana monessa kansainvälisessä organisaatiossa, toiminnanjohtaja Joonas Martikainen Hiljaisuus ry:stä sanoo.

Ensi kesän Hiljaisuus-festivaalin järjestäminen ei ole vielä varmistunut. Järjestäjät keräävät parhaillaan rahoitusta tapahtumaa varten.

Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotinen avustus myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Vastaavanlaisen avustuksen sai yhteensä kahdeksan tahoa, muut ovat Helsingistä ja Jyväskylästä.