1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Suuri taidetapahtuma peruttiin koronaviruksen takia – Hongkongia pidetään liian vaarallisena

Art Basel Hongkong ei uskalla ottaa riskiä, että virus leviäisi tiiviin taidetapahtuman ja siihen liittyvän mannertenvälisen logistiikan myötä.

koronavirus
Taidetapahtuma Art Basel Hong Kong vuonna 2019
Art Basel Hong Kong tavoittaa viiden päivän aikana keskimäärin 80 000 kävijää. Kuva on vuodelta 2019.© Art Basel

Järjestäjien mukaan huoli taidekatselmuksen kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuudesta oli liian suuri. Taiteen myyntitapahtuman oli määrä avautua 19. maaliskuuta.

Taidemessujen järjestäminen vaatii paljon matkustamista maiden ja maanosien välillä. Jo pelkästään taideteosten rahtaaminen eri puolilta maapalloa Hongkongiin saattaisi altistaa työntekijät virukselle.

– Päätös peruuttaa Art Basel Hongkong oli todella vaikea. Kävimme läpi monia eri vaihtoehtoja ja konsultoimme asiantuntijoita, Marc Spiegler, Art Basel -tapahtuman kansainvälisen toiminnan johtaja sanoo.

– Olemme tietoisia siitä millainen merkitys tällä tapahtumalla on paikalliselle taide-elämälle, taiteen keräilijöille ja galleristeille ympäri maailman.

Spiegler muistuttaa, että tapahtuma on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Viime vuosina katselmus on kerännyt keskimäärin 80 000 kävijää. Nyt koronaviruksen äkillinen ja ärhäkkä leviäminen tuntuu kuitenkin ylivoimaiselta haasteelta. Hän muistuttaa, ettei Art Basel aio hylätä Aasiaa vaan palaa entistä ehompana vuonna 2021.

Lue seuraavaksi