Yhä useampi pari hakee apua perheneuvonnasta

Kirkon perheneuvonnassa kävi viime vuonna ennätysmäärä asiakkaita. Myös Pohjois-Karjalassa apua haki entistä useampi.

parisuhde
Parisuhteen rakennuspalikat, teksteinä rakkaus, luottamus, anteeksianto, teot, sanat, seksuaalisuus, tunteet, riidat ja sitoutuminen
Monilla pariskunnilla on ongelmia esimerkiksi vuorovaikutustaidoissa ja mietinnässä voi olla myös ero. Perheneuvonnassa käsitellään ammattilaisen kanssa parisuhteen rakennuspalikoita. Nina Keski-Korpela / Yle

Pariskunnat hakevat aiempaa enemmän keskusteluapua kirkon perheneuvonnasta.

Perheasiain neuvottelukeskuksessa Joensuussa kävi viime vuoden aikana 600 asiakasta, joiden kanssa oli noin 2 200 tapaamista.

Asiakasmäärä on kasvanut sekä maakunnassa että koko maassa. Vuonna 2019 kirkon perheneuvonnassa kävi yli 18 500 suomalaista, mikä on ennätyksellisen paljon.

Joensuussa asiantuntija-apua haluavia oli kaikista Pohjois-Karjalan kunnista sekä Heinävedeltä. Enemmistö asiakkaista oli työssäkäyviä 30-40-vuotiaita aviopareja.

Suurin syy hakea apua perheneuvonnasta ovat vuorovaikutusongelmat ja avioerokysymykset.

Kirkolla on kaikkiaan 41 perheasiain neuvottelukeskusta, joissa työskenlee yli 180 ammattilaista. Joensuussa työntekijöitä on neljä.

Perheneuvonta on asiakkaille maksutonta.

Alan ammattilaiset kokoontuvat viikonlopuksi Joensuuhun neuvottelupäiville. Keskeisenä aiheena on vuorovaikutus neuvontatyössä.