Hyppää sisältöön

Suomalaiselle club kid -ryhmälle bilettäminen on överi performanssi: "Minulle tultiin sanomaan, että näytät ihan hirveältä"

House of Disappointments herättää huomiota groteskilla ja mielikuvituksellisella tyylillään.

House of Disappointments valmistautumassa Sivuaskel-tapahtuman avajaisklubiin HCP-yhtiön tiloissa Helsingin Kaapelitehtaalla.

USA:sta kotoisin oleva club kid -kulttuuri liittyy vapaaseen itseilmaisuun, jossa yhdistyvät muoti, hurjat luovat ideat ja yöelämä.

Joona Huotari, Simo Landin ja Jesse Virtanen.

Simo Landinin asuun löytyi koruja Glitterin alennusmyynnistä.

Me olemme pikemminkin taideteoksia kuin viihdyttäjiä.

Simo Landin

House of Disappointments suunnittelee ja valmistaa vaatteensa pääasiassa itse.

Drag- ja club kid -kulttuuri ovat lähellä toisiaan. Meidän tyylimme saattaa kuitenkin olla todella androgyyniä tai se ei viittaa sukupuoliin, toisin kuin drag-artisteilla.

Jesse Virtanen

Teemme lookkeja, koska menemme pitämään hauskaa alkuillasta loppuiltaan. Monet drag-artistit tekevät shown ja vaihtavat sen jälkeen omat vaatteet päälle. Meillä oleminen on vähän erilaista.

Joona Huotari

House of Disappointmentsin kohdalla jokainen visuaalinen yksityiskohta on mietitty tarkkaan.

Joona Huotari on ammatiltaan pukusuunnittelija, jonka kädenjälkeä on nähty ooppera-, tanssi- ja teatteriesityksissä. Landin ja Virtanen ovat kampaamoalalla.

Tämän hetken club kid -kulttuurissa kaiken pitää olla isoa ja näyttävää – eli paljon kimallusta ja överiä laittautumista.

Jesse Virtanen

"Glamour - glitter -art"

Taidan näyttää tässä lookissa joltakin sveitsiläiseltä jodlaajalta.

Simo Landin

Minulle tultiin kerran sanomaan, että sä näytät ihan hirveältä. Totesin että samoin, sitten meitä nauratti ja kaikki oli ihan hyvin.

Joona Huotari

House of Disappointmentsin tyylistä voi hakea vaikutteita niin Lady Gagan hurjimmista ja luovimmista kausista kuin 1920-luvun avantgardestakin.

Sivuaskel-tapahtuman avajaisissa House of Disappointments heitti myös dj-keikkaa.

Kaapelitehtaan Valssaamoa.

Otan sen ihan positiivisena asiana, että saamme ihmiset hämmentymään.

Simo Landin

Puuteria pitää olla paljon. Joskus alkuaikoina käytimme pelkkiä kasvovärejä. Ne tietenkin levisivät ja valuivat eivätkä pysyneet paikoillaan.

Joona Huotari

En muista, milloin olisimme viimeksi käyneet baarissa ilman, että olisimme laittautuneet. Teemme tätä, koska tämä on hauskaa.

Simo Landin

Olemme omalla esimerkillämme onnistuneet rohkaisemaan ihmisiä. Olemme inspiroineet monia pukeutumaan tapahtumiin vähän erikoisemmin.

Jesse Virtanen

Tekijät

Jussi Mankkinen, Jussi Mankkinen / Yle