Jyväskylän yliopisto ja ammattikorkeakoulu suosittavat peruuttamaan Kiinan matkat

Oppilaitokset ovat linjanneet, että työntekijöiden ja opiskelijoiden on vältettävä matkustamasta Kiinaan koronavirusepidemian vuoksi. Myös yritykset ovat antaneet ohjeen, ettei Kiinaan matkustettaisi.

koronavirus
Karta över Kina med Hubeiprovinsen och Wuhan utprickade.
Miro Johansson/Yle

Jyväskylän yliopisto on antanut henkilökunnalle ja opiskelijoille ohjeistuksen, jonka mukaan matkat Kiinaan on peruttava tai siirrettävä koronavirusepidemian vuoksi.

– Henkilöstön ja opiskelijoiden turvallisuus on meille tärkeää ja siitä syystä olemme päivittäneet matkustusohjetta. Olemme huomioineet myös viranomaisten kuten Ulkoministeriön matkustussuosituksen (siirryt toiseen palveluun)kertoo viestintäjohtaja Anna-Kaisa Säkkinen Jyväskylän yliopistosta.

Myös Kiinasta Suomeen suuntautuvat vierailut tulee yliopiston mukaan toistaiseksi perua.

– Asia koskee yliopistossamme alle kuutta henkilöä: yksi ihminen on saapunut ja muutama on suunnitellut tulevansa kevään aikana Kiinasta Suomeen, sanoo Säkkinen.

Myös Jyväskylän ammattikorkeakoulu on antaneet ohjeen, että Kiinaan ei matkustettaisi.

– Seuraamme tilannetta rauhallisin mielin ja päivitämme henkilökunnalle ja opiskelijoillemme koronavirukseen liittyvää ohjeistusta, sanoo markkinointipäällikkö Heli Toivola Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa opiskelee tällä hetkellä parikymmentä kiinalaista nuorta, jotka ovat tulleet Suomeen jo ennen koronavirusepidemiaa.

Myös yritykset ovat linjanneet, että työntekijöiden on vältettävä Kiinaan matkustamista.

Teknologiayritys Valmetin linjauksen mukaan työntekijät matkustavat Kiinaan vain, jos matka on ehdottoman tärkeä töiden kannalta. Valmetin ohjeen mukaan työntekijät eivät saa matkustaa Kiinan sisällä.

Metsäyhtiö UPM on ohjeistanut, etteivät työntekijät tällä hetkellä matkusta Kiinaan eivätkä palaa sieltä Suomeen. UPM:n ohje koskee myös Hongkongia.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan