Iisalmen torille tulee jääliukumäki – avajaisia tarkoitus juhlia ensi lauantaina

Alkutalven sääolosuhteet ovat viivästyttäneet avajaisia.

Iisalmi
Iisalmen kauppahalli ja tori.
Iisalmen tori on tässä kuvassa vielä syksyinen, mutta nyt olosuhteet alkavat olla tarpeeksi talviset jääliukumäelle.Anne-Pauliina Rytkönen / Yle

Iisalmen torille suunnitellun jääliukumäen rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi keskiviikkona, ja valmista toivotaan olevan tulevana lauantaina.

Iisalmen kaupunkialueen kehittämisyhdistys Iiden ry on suunnitellut jääliukumäen rakentamista syksystä lähtien. Alkutalven sääolosuhteet ovat kuitenkin viivästyttäneet avajaisia.

Jääliukumäki tehdään torilla olevaan lumikasaan jäädyttämällä liukumäen pohjaksi jäälaattoja. Jäädytysmuotit on teetetty Toimi-työvalmennussäätiöllä ja niiden jäädytyksestä ja liukumäen huollosta vastaavat nuorisoseuralaiset.

Avajaisjuhlaa on tarkoitus viettää torilla launtaina kello 10–14. Liukumäki on tämän jälkeen kaikkien vapaassa käytössä. Myös aikuiset ovat tervetulleita.

– Tämä on kaivattua aktiviteettia torille. Tapahtumat ovat torin niin sanottuja juhlapäiviä, mutta lisäksi tarvitaan tämän tyyppisiä ideoita piristämään torielämän arkea, sanovat tiedotteessa jääliukumäkeä puuhaamassa olleet Pekka Heikkinen ja Mervi Narinen.

Avajaisjuhlassa on tarjolla lämmintä mehua ja lapsia viihdyttää pellepariskunta Nelli ja Niilo.

Päivitys: Järjestäjät tiedottivat maanantaina, että jääliukumäen rakentaminen ja lauantain tapahtuma jouduttiin perumaan.