Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoehdotus

Työkiistan sovittelu jatkui toista iltaa peräkkäin aamuyön puolelle.

työmarkkinapolitiikka
Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala (vas.), valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ja Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmen Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidan sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistossa.
Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala (vas.), valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ja Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmen Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidan sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistossa. Markku Ulander / Lehtikuva

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidassa on annettu sovintoehdotus, tviittaa valtakunnansovittelijan toimisto. Vastauksia ehdotukseen odotetaan sähköpostilla lauantaina kello 18:aan mennessä.

Työkiistan sovittelu jatkui toista iltaa peräkkäin aamuyön puolelle. Torstaina osapuolten tapaaminen kesti 16 tuntia.

Paperiteollisuudessa alkoi lakko viime viikon maanantaina. Metsäteollisuus on puolestaan ilmoittanut kolmen vuorokauden työsulusta 10. helmikuuta alkaen.

Kiky-tuntien kohtalo on ollut työmarkkinakierroksella toistuvan huomion kohteena, ja asetelma on hiertänyt myös metsäteollisuuden neuvotteluissa. Työntekijäjärjestöt ovat tavoitelleet laajasti kiky-tuntien poistamista, kun taas työnantajajärjestöt ovat puolustaneet niitä.

STT ei tavoittanut aamuyöllä Paperiliiton eikä Metsäteollisuuden edustajia kommentoimaan sovintoehdotusta.