Kokemäenjoen virtaaman ennustetaan nousevan ensi yönä korkealle – vesi voi tulvia pelloille, pihoille ja mahdollisesti rakenteisiin

Porin kaupunki on ollut valmiustilassa alkuvuodesta saakka ja jatkaa varautumistaan tehostetusti.

Kokemäenjoki
Kokemäenjoki tulvii pellolle Kivinissä 9.2.2020.
Kokemäenjoen virtaama on kasvussa. Kuva Kivinistä sunnuntaina iltapäivällä. Päivi Meritähti / Yle

Kokemäenjoen virtaaman on ennustettu nousevan ensi yön aikana korkealle meriveden nousun ja suuren virtaaman vuoksi, tiedottaa Porin kaupunki.

Vailla patoja oleville Kivinin ja Kahaluodon alueilla jokivesi nousee ennusteen toteutuessa pelloille, vapaa-ajan asuntojen pihoille ja mahdollisesti rakenteisiin.

Veden nousu aiheuttaa tulvavaaran padoilla suojelluilla alueilla Pormestarinluodossa, Hyvelänviikissä, Luotsinmäellä ja Toukarissa.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että keskustan alueella vesi nousee noin 40 cm peruskorjattujen patojen alatasanteiden yläpuolelle.

Jokivesi on kuitenkin korkealla vain muutamia tunteja, joten patojen vaurioituminen ei ole todennäköistä.

– Porin kaupunki on ollut valmiustilassa alkuvuodesta saakka seuraten vesistöennusteita ja tarkkaillut tarvittaessa patojen kuntoa erityisesti Kahaluodon alueella. Kaupunki jatkaa varautumistaan tehostetusti, sanoo tiedotteessa infrayksikön päällikkö Markku Koppelomäki.

Meriveden nousua ennustetaan koko länsirannikolle

Länsi-Suomen merivartiosto on sosiaalisen median kanavissaan muistuttanut ihmisiä nousevan meriveden vaikutuksista.

LSMV kehotti Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) ihmisiä tarkastamaan veneensä ja löysäämään niiden köydet tarvittaessa.

Talvimyrsky tuivertaa Suomessa keskiyöstä alkaen niin merellä kuin maalla. Tuoreet säätiedot löydät Ylen Sää-sivuilta.