Teknologia-alan riitapukarit palasivat neuvottelupöytään, Teollisuusliitto pidentää mekaanisen metsän lakkoaan kahdella viikolla

Teknologiateollisuuden lakko uhkaa alkaa maanantaina.

lakot
Teknologiateollisuus ry:n neuvottelija Jarkko Ruohoniemi (oik.) ja Ammattiliitto Pron johtaja Anssi Vuorio (vas.) jatkoivat teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriidan sovittelua valtakunnansovittelijan toimistolla sovittelija Jukka Ahtelan johdolla
Ammattiliitto Pron teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio (vas.), sovittelija Jukka Ahtela ja Teknologiateollisuus ry:n neuvottelija Jarkko Ruohoniemi (oik.) valtakunnansovittelijan toimistolla keskiviikkona.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ovat jatkaneet sunnuntaina teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriidan sovittelua valtakunnansovittelijan toimistolla.

Asiasta kertoo Ammattiliitto Pro verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Sovittelija Jukka Ahtela antoi osapuolille perjantain ja lauantain välisenä yönä sovintoesityksen, jonka Pron hallitus hylkäsi lauantaina.

Teknologiateollisuuden lakko uhkaa alkaa maanantaina ja laajentua myöhemmin koko toimialalle kuun loppupuolella.

Lakko koskisi ensimmäisessä vaiheessa yhdeksääkymmentä teknologiayritystä ja kestäisi kaksi viikkoa. Lakon piirissä olisi tällöin 7 000 teknologiateollisuuden toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä. Jos lakko laajenee, se koskisi silloin kaikkiaan 22 000:ta työntekijää.

Teollisuusliiton lakko pitenee ja laajenee

Teollisuusliitto puolestaan kertoi sunnuntai-iltana pidentävänsä ja laajentavansa sahoja ja vaneritehtaita koskevaa mekaanisen metsäteollisuuden lakkoaan.

Liitto on päättänyt jatkaa meneillään olevaa työtaistelua kahdella viikolla siten, että se päättyy 8. maaliskuuta.

Lisäksi lakko laajenee. Mukaan tulee nyt yrityksiä puusepänteollisuudesta sekä biotuoteteollisuudesta. Kaikkiaan lakon piirissä on tuolloin noin 10 000 työntekijää.

Syynä lakkojen laajenemiseen on Teollisuusliiton mukaan se, että neuvottelut työnantajia edustavan Metsäteollisuuden kanssa eivät ole edistyneet lainkaan.

Lue myös:

Teknologia-alan lakko entistä todennäköisempi – työntekijät hylkäsivät sovintoehdotuksen, paperialan mahdollinen sovinto siirtyy