Kolmelle miehelle syytteet väkivaltaisen mellakan johtamisesta Tampereella: Ärsyttivät Soldiers of Odin -kulkuetta

Syyttäjä vaatii sakkoja ja ehdollista.

Väkivaltaiset mielenosoitukset
Soldiers of Odinin logo takin selässä.
Kuvituskuva. Ismo Pekkarinen / AOP

Kolme miestä on saanut syytteet Tampereen viime toukokuun tapahtumista. Rikosnimike on väkivaltaisen mellakan johtaminen.

Oikeudenkäynti on tiistaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kyse on viime toukokuussa Tampereen keskustassa olleesta Soldiers of Odin -ryhmän mielenosoituksesta ja vastamielenosoituksesta. Syytetyt ovat vastaryhmästä.

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen kertoo, että tilanne oli eskaloitumassa väkivaltaiseksi yhteenotoksi.

– Poliisi pystyi sen estämään lähes kokonaan fyysisellä väliintulolla: muutamia kiviä ja kananmunia heiteltiin. Mitään mainittavia vammoja ei syntynyt, Sulkonen kertoo.

Syyttäjä vaatii kahdelle ehdollista vankeusrangaistusta ja yhdelle sakkoja.

80 hengen kulkue

Soldiers of Odinin kulkueeseen osallistui noin 80 ihmistä. Kokoontumisesta oli ilmoitettu poliisille. Kulkue liikkui Tampereen keskustan alueella 18. toukokuuta iltapäivällä viiden ja seitsemän välillä.

Poliisi kertoi viime toukokuussa, että kulkueen loppuvaiheessa ulkopuoliset tahot puuttuivat kulkueen liikkumiseen toistuvasti "huutelemalla ja ärsyttämällä". Tilanne kärjistyi Vanhan kirjastotalon puistossa, jossa poliisin mukaan oli kahden ryhmän väkivaltaisen yhteenoton välitön vaara.

– Tilanteessa provosoitiin ja provosoiduttiin. Jonkin verran fyysistä kontaktia eri ryhmien välillä tapahtui. Tällä hetkellä ei ole tiedossa henkilöitä, jotka olisivat loukkaantuneet tapahtumassa, poliisin tiedotteessa kirjoitettiin.

Yhteensä neljä ihmistä otettiin kiinni. Kiinniotetut eivät olleet Soldiers of Odinin jäseniä. Kulkueeseen osallistuneita ei poliisin mukaan epäilty rikoksista.

Lue lisää:

Äärioikeistolainen kulkue sai huutelua niskaansa Tampereella – poliisi tutkii häiritsemistä mellakkana, epäiltynä neljä henkilöä

Poliisi rauhoitti kahinan Soldiers of Odinin kulkueen yhteydessä Tampereella – neljä ihmistä otettiin kiinni