1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

EU järjestää WHO:n kanssa ylimääräisen ministerikokouksen koronaviruksen takia

Ministerien on määrä keskustella niistä tavoista, joilla viruksen leviäminen voidaan estää.

koronavirus
Janez Lenarcic
Euroopan unionin kriisien torjunnasta vastaava komissaari Janez Lenarcic piti tiedotustilaisuuden Brysselissä maanantaina.Olivier Hoslet / EPA

Euroopan unioni järjestää ylimääräisen terveysministerien kokouksen koronavirusepidemian tiimoilta torstaina. Kokoukseen osallistuu myös YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n edustaja.

– Nyt on aika yhdistää voimat tämän epidemian pysäyttämiseksi, sanoi unionin kriisien torjunnasta vastaava komissaari Janez Lenarcic.

Ministerien on määrä keskustella niistä tavoista, joilla viruksen leviäminen voidaan estää. Viime viikolla Saksan terveysministeri Jens Spahn ja hänen ranskalaiskollegansa Agnes Buzyn ehdottivat, että Euroopan tulisi ottaa käyttöön matkustusrajoituksia Kiinasta tuleville matkailijoille.

Yhdysvallat on jo kieltänyt maahantulon sellaisilta ulkomaisilta maahanpyrkijöiltä, jotka ovat käyneet lähiaikoina Kiinassa. Euroopassa tällainen päätös vaatisi kuitenkin valtioiden yhteisiä toimia, koska valtaosa Euroopasta kuuluu vapaan matkustamisen mahdollistavaan Schengen-alueeseen.

Toistaiseksi Euroopassa on todettu vasta 30 tartuntaa, mutta WHO on varoittanut, että tapausten määrä Kiinan ulkopuolella saattaa olla kasvussa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Koronavirus lukuina

Varmistetut tartunnat

Euroopassa

Suomessa

Kuolleet

Euroopassa

Suomessa

Parantuneet

Euroopassa

Tartunnan saaneiden ja parantuneiden määrää ei voida mitata luotettavasti. Eri maissa ja Suomen sairaanhoitopiireissä testejä tehdään eri kriteerein. Siksi luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia.
Lähde: Johns Hopkins -yliopisto, THL

Lue aiheesta lisää:

Koronaviruskaranteenit pian ohi: Suurin osa pääsi jo pois

Japanissa karanteenissa olevalla risteilijällä 66 uutta koronavirustapausta

Kiinassa koronavirukseen kuolee päivä päivältä enemmän ihmisiä – kuolonuhreja nyt yli 900

Koronaviruksen takia eristetyssä Wuhanissa vallitsee "sotatila" – Varapääministeri: "Rintamakarkurit naulitaan historiallisen häpeän pylvääseen"

Lue seuraavaksi