Ouluun suunnitellaan kolmea uutta apteekkilupaa – "Oulussa on luontaisia paikkoja mihin vielä apteekkeja mahtuisi"

Ouluun on tulossa lisää apteekkeja. Fimeasta arvioidaan, että luvat tulevat hakuun syksyllä.

apteekit
apteekki valomainos apteekissa
Oulussa apteekkien määrä kasvaa.Marko Väänänen / Yle

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea suunnittelee myöntävänsä kolme uutta apteekkilupaa Ouluun. Luvat tulevat näillä näkymin haettavaksi ensi syksynä.

Apteekkariliiton hallituksen jäsen, apteekkari Mika Karhu Merikosken apteekista pitää lupien lisäystä hyvänä.

– Oulussa on luontaisia paikkoja mihin vielä apteekkeja mahtuisi. Uskon, että Fimea on sen harkinnut tarkoin, Karhu kertoo.

Samalla suunnitellaan muutettavaksi Oulun apteekkilupa-alueita, jolloin Haukipudas liittyy Oulun apteekkilupa-alueeseen. Aivan villiksi ja vapaaksi ei apteekkien sijoittumista kuitenkaan haluta.

– Pidän tärkeänä, että apteekkien sijaintia ohjattaisiin. On tärkeätä, että apteekit eivät keskity pelkästään keskustaan ja tai kauppakeskuksiin, vaan niitä on siellä missä ihmisiä asuu ja missä on terveysasema, kertoo apteekkari Mika Karhu.

Fimea on perustanut 2016 lähtien perustanut noin 30 uutta apteekkia ja perustamispäätökset koskevat noin 20 kuntaa. Apteekkiverkoston rakenteen ja toimivuuden tarkastelu jatkuu ja lisää päätöksiä on valmisteilla. Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieska sai toisen apteekin toukokuussa 2019.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)