Sodankylän vanhan jäähallin katto romahti lumen painosta –viranomaiset kehottavat tarkistamaan isojen rakennusten katot

Kunnan mukaan kukaan ei vahingoittunut romahduksessa. Lapin pelastuslaitos ja Lapin ELY-keskus suosittavat tarkastamaan isojen hallien katot.

sortumisonnettomuudet
Sodankylän kunnan entinen jäähalli romahti lumen painosta 10.2.2020
Alue on eristetty.Jani Leppäjärvi

SodankyläSodankylän vanhan, käytöstä poistetun jäähallin katto on romahtanut lumen painosta maanantaina. Kunnan mukaan kukaan ei vahingoittunut romahduksessa. Alue on eristetty.

Kunnan teknisen johtajan Matias Ylirieston mukaan lauhtunut keli ja aamun vesisade todennäköisesti muuttivat lumen raskaaksi, minkä vuoksi pressuhallin rakenteet romahtivat.

Kunnasta kerrotaan, että alueelle pääsy on ehdottomasti kielletty, sillä halli ja sen ympäristö eivät ole turvallisia.

Vanha pressuhalli poistettiin luistelukäytöstä uuden jäähallin valmistuttua kesällä 2019. 2500-neliöinen halli on rakennettu vuonna 1995.

Vanha pressuhalli on toiminut kunnan omana varastotilana. Pressuhalli on ollut tarkoitus purkaa.

Lapin pelastuslaitos ja Lapin ELY-keskus suosittavat tarkastamaan isojen hallien ja laajarunkoisten rakennusten katot. Sodankylän vanhan jäähallin lisäksi tiedossa on varastohallin romahtaminen Ivalossa hiljattain. Myöskään tässä tapauksessa kukaan ei loukkaantunut.

Lumen vesiarvot ovat kasvaneet ja kasvavat edelleen talven jatkuessa. Vesisateiden johdosta lumi painuu nyt kasaan mutta lumen paino nousee.

Omakoti- ja pientalojen kattojen kestävyydessä ei ole käytännössä ollut ongelmia, kertovat pelastuslaitos ja ELY-keskus.