1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjastot

Valkealan kirjasto siirtyy väistötiloihin – nykyinen kirjasto puretaan uuden monitoimitalon tieltä

Kirjasto on muuton vuoksi suljettuna noin kuukauden ajan.

kirjastot
Kymenlaakson Osuuspankin Valkealan konttori
Valkealan kirjasto muuttaa väistöön Osuuspankin entisiin liiketiloihin. Arkistokuva.Raine Martikainen / Yle

Valkealan kirjasto siirtyy kevään aikana väistötiloihin.

Tarkoituksena on, että toiminta nykyisissä tiloissa päättyy huhtikuun alussa. Muutto väistötiloihin kestää noin kuukauden, jonka aikana kirjasto on suljettuna. Väistötilojen avajaisia on tarkoitus viettää toukokuussa.

Väistötilat sijaitsevat alle puolen kilometrin päässä kirjaston nykyisistä tiloista, entisessä pankkikiinteistössä Valkealan kirkonkylällä.

– Vanhalta kirjastolta on pitkä kivenheitto väistötilaan. Sijainti on mielestäni hyvä, koska vieressä on kylän ainoa ruokakauppa. Uskon, että kirjastoon saattaa löytyä uusiakin asiakkaita, kun kirjastokäynnin voi yhdistää kauppareissuun, Kouvolan kulttuuripäällikkö Elina Koivisto sanoo.

Kirjasto saa uudet tilat monitoimitalosta

Valkealan nykyinen kirjasto puretaan uuden monitoimitalon tieltä.

Kirjastolle tehdään uudet tilat monitoimitaloon, jonka on määrä valmistua kesällä 2022. Monitoimitaloon on tulossa myös esimerkiksi yhtenäiskoulu sekä päiväkoti.

– Kirjasto on jatkossa osa isompaa kokonaisuutta. On hieno juttu, että tuleva toimintaympäristö on rikas. Siinä aukeaa varmasti monia uusia yhteistyömahdollisuuksia, kun ollaan keskellä koulua. Se on kutkuttava mahdollisuus, vaikka tilat tulevatkin olemaan paljon nykyistä pienemmät, Koivisto sanoo.

Uudessa kirjastossa on tarkoitus ottaa käyttöön omatoimiset palveluajat. Väistötiloihin asiakkaiden omatoimiset käynnit mahdollistavaa tekniikkaa ei aiota hankkia.

– Se on liian kallista toteuttaa väliaikaisiin tiloihin. Suunnittelemme sen sitten uusiin tiloihin kunnolla, Koivisto toteaa.

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee Valkealan kirjaston väistötiloja ensi viikolla.

Lue seuraavaksi