Kiinan viranomaiset kertovat yli sadasta uudesta koronaviruskuolemasta – virukseen on kuollut yhteensä yli tuhat ihmistä

Kaksi korkea-arvoista virkamiestä on saanut potkut Hubein terveyskomissiosta.

koronavirus
Lääkintähenkilöitä suojapuvuissa asuinrakennuksen edustalla Hongkongissa.
Lääkintähenkilöitä seisomassa suojapuvuissa asuinrakennuksen edustalla Hongkongissa tiistaina. Kahdella rakennuksen asukkaalla oli vahvistettu koronavirustartunta.Anthony Wallace / AFP

Kiinassa on kerrottu lähes kahdesta ja puolesta tuhannesta uudesta koronavirustartunnasta. Uusia viruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on 108, Kiinan terveysviranomaiset kertovat.

Koronavirukseen kuolleita on Kiinassa nyt yli tuhat. Vahvistettuja koronavirustartuntoja on koko Kiinassa yhteensä yli 42 600.

Pelkästään Hubein maakunnassa terveysviranomaiset ovat kertoneet yli sadasta uudesta kuolemantapauksesta. Hubeissa vahvistettiin myös lähes 2 100 uutta tartuntaa.

Kiinan ulkopuolella on vahvistettu yhteensä 319 tartuntaa 24 eri maassa.

Lue myös: Koronaviruksen itämisaika saattaa olla paljon pidempi kuin aiemmin luultiin – Kiinalaistutkijoiden mukaan virus itää jopa 24 päivää

Kuolleiden määrä nousi ennätyksellisen suurella luvulla, mutta uusien tartuntojen määrä laski edellispäivään verrattuna lähes viidenneksellä.

Kaksi korkea-arvoista virkamiestä sai potkut

Kaksi korkea-arvoista virkamiestä on saanut potkut työtehtävistään Hubein terveyskomissiosta. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan toinen potkut saaneista on komission johtaja.

Myös paikallisen Punaisen Ristin varajohtaja on saanut potkut lahjoituksiin liittyvien laiminlyöntien vuoksi.

Hubein terveysviranomaisten mukaan maakunnassa on yhä reilut 16 600 epäiltyä koronavirustartuntaa, joita ei ole vielä kyetty vahvistamaan. Viranomaiset kertovat, että loput epäillyt tartuntatapaukset pyritään testaamaan tiistain aikana.

Kiinan presidentti Xi Jinping vieraili tiistaina Pekingissä sairaalassa, jossa hoidetaan koronaviruspotilaita.

Hengityssuojaa käyttänyt Xi kommentoi tilannetta Wuhanissa yhä erittäin vakavaksi ja toivoi enemmän ratkaisevia toimia, jotta viruksen leviäminen saataisiin estettyä.

Xi on pääosin pysytellyt poissa julkisuudesta sen jälkeen, kun koronavirus alkoi levitä Hubein maakunnasta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Aiheesta lisää:

Japanissa karanteenissa olevalla risteilijällä 66 uutta koronavirustapausta

Kiinassa koronavirukseen kuolee päivä päivältä enemmän ihmisiä – kuolonuhreja nyt yli 900

Koronaviruksen takia eristetyssä Wuhanissa vallitsee "sotatila" – Varapääministeri: "Rintamakarkurit naulitaan historiallisen häpeän pylvääseen"

Lähteet: Reuters, AFP, STT

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan