Mieslahden kaivospiirille vaaditaan tarkempaa kaavoitusta Paltamossa

Nykyiset selvitykset on tehty maakuntakaavaa varten, mutta kunta haluaa toteuttaa alueelle myös yleis- tai asemakaavan.

kaivostoiminta
Läheltä
Yle

Paltamon kunnanhallituksen Tukesille toimittaman lausunnon mukaan kaivoslupaa ei saa myöntää ennen kuin kaivostoiminnan vaikutukset muun muassa ihmisten terveydelle, yleiselle turvallisuudelle, liikenteelle ja luonnolle on selvitetty tarkemmin. Nykyiset selvitykset on tehty maakuntakaavaa varten, mutta kunta haluaa toteuttaa alueelle myös yleis- tai asemakaavan.

Kunnanhallitus hyväksyi lausunnon yksimielisesti maanantaina 10. helmikuuta pidetyssä kokouksessa.

Teknisen johtajan Mikko Karjalaisen alustuksessa huomautetaan, että Mieslahden alueen ja sen ympäristön maankäyttö on oleellisesti muuttunut sen jälkeen kun kaavaselvityksiä on viimeksi tehty.

– Meidän tehtävämme on lausuntoa antaessamme miettiä, onko kaivostoiminnan aloittaminen ok. Mihinkään ei pidä ryhtyä ennen kuin asiat on selvitetty, kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi kommentoi.

Mieslahden kaivoksen käynnistäminen on ollut tekeillä vuosia. Kaivoksella myönnettiin ympäristölupa loppuvuodesta, mutta siitä on tehty valitus.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)