Valtuustoaloite: Kemin pitäisi kokeilla työntekijöiden anonyymia rekrytointia

Sosiaalidemokraatit ovat tehneet aloitteen menetelmän käyttöönotosta, ja lausunto asiaan on nyt valmisteltavana henkilöstöosastolla.

Kemi
Hakemuspohja tietokoneen näytöllä
Anonyymin rekrytoinnin idea on, että hakijat seulottaisiin heidän osaamisensa perusteella, eikä tausta vaikuttaisi siihen, keitä työhaastatteluun otetaan. Nadja Mikkonen / Yle

Kemissä selvitetään anonyymin rekrytoinnin kokeilemista työnhaussa. Siinä hakijan sukupuolta, ikää ja esimerkiksi etnistä taustaa ei kerrota työnantajalle vielä valinnan alussa. Valitsija saa tietoonsa esimerkiksi hakijan ammatin, tutkinnon ja työkokemuksen.

Sosiaalidemokraatit ovat tehneet aloitteen menetelmän käyttöönotosta, ja lausunto asiaan on nyt valmisteltavana henkilöstöosastolla. Valtuuston päätettäväksi asia tulee kevään aikana.

Rovaniemi on ollut Suomessa ensimmäisiä kaupunkeja, jossa on palkattu työntekijä anonyymin rekrytoinnin kautta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).