Pietarsaari keskeytti teknisen johtajan haun – kassan pohja pilkahtaa

Pietarsaari
Pietarsaaren kaupungintalo.
Pietarsaari on joutumassa kovalla säästökuurille lähivuosina.Joar Nylund / Yle

Pietarsaaren kaupunki keskeyttää teknisen johtajan hakuprosessin. Kaupunki perustelee asiaa heikolla rahatilanteella ja näköpiirissä olevilla organisaatiomuutoksilla.

Pietarsaari on lähdössä mukaan Pohjanmaan sote-kuntayhtymään, millä on suuri vaikutus koko kaupungin organisaatiolle. Hyvinvointikuntayhtymän työ aloitetaan todennäköisesti vuonna 2022. Valmistelun aikana on ilmennyt, että muutoksella tulee olemaan suuri merkitys koko kaupungin organisaatiolle.

Toisaalta ennakkotiedot viime vuoden tilinpäätöksestä osoittavat suurta alijäämää, joten kaupunki on joutumassa tiukalle säästökuurille.

– Suurten muutosten sekä tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi on syytä, että teknisen johtajan rekrytointi keskeytetään tässä vaiheessa. Sitä vastoin on aloitettava valmistelutyö organisaation tarkistamiseksi, tavoitteena toimiva hallinto, joka tukee kaupungin strategisia tavoitteita ja kestävää taloutta, perustellaan päätöstä kaupunginhallituksen päätöksessä.

Pietarsaari on hoitanut teknisen johtaja tehtävät poikkeusjärjestelyin vuodesta 2013 lähtien siten, että joku teknisen palvelukeskuksen osastopäälliköistä on hoitanut johtajan virkaa oman virkansa ohella.

Syksyllä avattuun hakuun tuli jatkoajan jälkeen seitsemän hakemusta, niistäkin yksi vedettiin pois.