Ammattiin opiskeleville halutaan tarjota mahdollisuus etäopintoihin Pielavedellä

Ajatuksena on, että ammattikoululaiset voisivat opiskella yhteisiä aineita etäyhteyden avulla lukion tiloissa.

Pielavesi
Opiskelijoita Venäjän kielen tunnilla.
Pielaveden kunta haluaa tarjota ammattiin opiskeleville mahdollisuuden etäopintoihin lukion tiloissa. Kuvituskuva.Kalle Purhonen / Yle

Pielavetisille ammattikoululaisille halutaan tarjota mahdollisuus etäopiskeluun. Pielaveden kunta ehdottaa Savon ammattiopistolle kokeilua, missä ammattiin opiskelevat voisivat osallistua yhteisiin opintoihin, kuten äidinkieleen ja ruotsiin sekä muihin teoriaopintoihin etäyhteyden avulla.

Kunta tarjoaisi niihin tilat Pielaveden lukiosta. Samaa mallia aiotaan tarjota myös Ylä-Savon ammattiopistolle.

Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Krögerin mukaan nuorilta on tullut palautetta siitä, että harvojen lähiopetustuntien vuoksi on turhauttavaa lähteä Kuopioon tai Iisalmeen asti. Kunnanjohtajan mukaan etäopintojen tarjoaminen vaikuttaisi myönteisesti opiskelijoiden opiskelumotiiviin ja voisi ehkäistä opintojen keskeytyksiä.

Nuorten ei myöskään tarvitsisi välttämättä muuttaa heti opintojen alussa toiselle paikkakunnalle.

– Lukion tiloissa ammattiin opiskelevien nuorten ei myöskään tarvitsisi myöskään opiskella yksin kotona ja he voisivat tarvittaessa saada apua ja tukea lukion opettajilta, Kröger sanoo.

Pielaveden ehdotus on vastaus Savon koulutuskuntayhtymän pyyntöön, että sen jäsenkunnat esittäisivät ideoita Sakkyn toiminnan kehittämiseksi.