Salon ekovoimalaitoksen ympäristölupa sai lainvoiman – runkolinjan kaivuutyöt lähestyvät Salon keskustaa

Korvenmäessä sijaitsevan voimalaitoksen harjakaisia vietettiin marraskuussa.

ympäristöluvat
Korvenmäkeen rakennetaan ekovoimalaitosta.
Ekovoimalaitoksen ulkomuoto alkaa hahmottua. Arkistokuva. Yle/Pontus Nyqvist

Salon ekovoimalaitoksen ympäristölupa on saanut lainvoiman. Vaasan hallinto-oikeuden joulukuisesta päätöksestä ei valitettu eteenpäin korkeimpaan hallinto-oikeuteen, kertoo Lounavoima tiedotteessaan.

Hallinto-oikeus lisäsi lupaan uuden lupamääräyksen koskien jätteenkäsittelyn vakuutta, joka on asetettava muun muassa asianmukaisen jätehuollon ja seurannan järjestämiseksi toiminnan loppumisen varalta.

Muilta osin valitukset hylättiin ja lupa on voimassa Aluehallintoviraston antaman ympäristölupapäätöksen ehdoin.

Vakuus on asetettava ennen jätteenpolttotoiminnan aloittamista. Ekovoimalaitoksen ympäristölupa haettiin Lounais-Suomen Jätehuollon nimissä. Luvan mukainen toiminnanharjoittaja on Lounavoima Oy, joka rakentaa ja operoi laitosta.

Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki on päätökseen tyytyväinen.

– Seuraavaksi toimitamme Aluehallintovirastolle päätöksen mukaisen selvityksen, jonka jälkeen Aluehallintovirasto määrää vakuuden suuruuden.

Rakennustyöt aikataulussa

Ekovoimalaitos nousi harjakorkeuteensa marraskuussa ja on talven aikana alkanut lähestyä lopullisia ulkomittojaan.

Jätteen vastaanottohallin ja jätebunkkerin ulkokuoret ovat jo valmiina ja myös kattilahallin seinäelementtien asennus on käynnissä.

Laitoksen apurakennus, johon tulevat laitoksen valvomon ja korjaustilojen lisäksi muuan muassa toimistotiloja ja vierailukeskus, alkaa jo muotoutua.

Kaukolämmön runkolinjan kaivuutöitä aloitettiin vuoden vaihteessa Karjaskylänkadulla, josta ne etenevät talven ja kevään aikana kohti Mahtinaisentietä.

Samaan aikaan runkolinjan rakennustöitä tehdään Karjaskylässä. Keväällä kaivuutyöt alkavat myös Salon keskustassa.