Kajaanin romanityölle Hyvä työ–Tšihko butti -kunniamaininta ensimmäisenä Pohjois-Suomessa

Paikallisen romanityön tulokset tunnetaan ympäri Suomen.

Henkilökohtainen tunnustus myönnettiin Ramona Grönstrandille, joka on tehnyt työtä muun muassa romanien työllistymisen eteen. Arkistokuva. Kuva: Nadja Mikkonen / Yle

Kajaanin paikallisromaniryhmä on saanut Hyvä työ–Tšihko butti -kunniamaininnan pitkäjänteisestä ja merkittävästä työstä romaniasioiden eteenpäin viemisessä. Pohjois-Suomen romaniasiain neuvottelukunta jakoi tunnustuksen tiistaina ensimmäistä kertaa.

– Kainuussa romanityöllä on jo pitkät perinteet ja työn tulokset tunnetaan ympäri Suomen. Romanikentällä kuulee usein puhuttavan Kajaanin romanityöstä myönteisessä valossa, kertoo suunnittelija Henry Lindgren.

Vuodesta 2009 asti toimineen Kajaanin romaniryhmä on muun muassa pyrkinyt nostamaan romanien koulutustasoa ja ehkäisemään syrjintää Elämää varten -hankkeessa.

Neuvottelukunta myönsi toisen kunniamaininnan henkilökohtaisena tunnustuksena Ramona Grönstrandille pitkäjänteisestä työstä suvaitsevaisuuden, yhdenvertaisuuden ja tasapuolisuuden puolesta.

– Grönstrand on tehnyt usean vuoden ajan paljon työtä romanien eteen vapaaehtoisesti, eli kyse ei ole aina hankkeista, Lindgren sanoo.

Vastaavia tunnustuksia on myönnetty aikaisemmin esimerkiksi Itä-Suomessa. Lindgrenin mukaan Pohjois-Suomessa tunnustus pyritään myöntämään tulevaisuudessa joka vuosi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Korjattu 12.2.2020 klo 12.11: Henry Lindgren on suunnittelija, ei erikoissuunnittelija kuten jutussa aikaisemmin luki.