Ympäri maailmaa halutaan nyt tulla Iihin katsomaan ilmastotyötä

Kevään aikana vieraita odotetaan ainakin Japanista, Koreasta ja Yhdysvalloista.

ilmasto
Iin Ilmastoareenan päälava on valmis kahden päivän tiiviseen tarjontaan.
Iissä on viime vuosina tehty paljon erilaisia ilmastotietoisia päätöksiä. Myös ilmastoaiheisia tapahtumia on järjestetty. Kuvassa Iissä järjestetyn Ilmastoareena-tapahtuman lava viime vuoden elokuulta.Risto Ukkonen / Yle

Iissä tehty ilmastotyö kiinnostaa maailmalla jo niin paljon, että kuntaan odotellaan useita vierailijaryhmiä eri puolilta maailmaa.

Kunta onkin joutunut nyt uuden ongelman eteen, kun se ei ole tähän saakka oikein varautunut tällaiseen kiinnostukseen.

Kiinnostuksen taustalla ovat Iistä tehdyt uutiset ja reportaasit, joita on julkaissut esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC. Iistä on kerrottu viime aikoina myös tanskalaisessa ja kanadalaisessa lehdessä.

Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava kertoo, että kyselyjä tulee ympäri maailmaa. Kevään aikana vieraita odotetaan ainakin Japanista, Koreasta ja Yhdysvalloista.

Tarkoitus on rakentaa ohjelma, jonka mukaisesti vieraat pääsevät tutustumaan kunnassa eri paikkoihin. Erityisesti Iin kouluissa tehdyt ilmastotoimet kiinnostavat.

Kunnassa toivotaan, että vieraat yöpyisivät Iissä ja yrityksetkin hyötyisivät. Pienehköön majoituskapasiteettiin on haettu ratkaisua kotimajoituksesta. Halukkaita kotimajoituksen tarjoajia on voinut ilmoittautua mukaan ryhmien majoittamiseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)