1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raasepori

Tapon yrityksestä Raaseporissa epäilty kolmikko pidätettiin

Väkivalta sai alkunsa tupakan pummauksesta.

Raasepori
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Raaseporissa maanantaina tapahtuneesta tapon yrityksestä epäilty kolmikko on pidätetty, kerrottiin Länsi-Uudenmaan poliisista tiistaina. Kaksi miestä ja nainen ovat epäiltyinä tapon yrityksestä, minkä lisäksi toista miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Hätäkeskus sai maanantaina iltapäivällä ilmoituksen, että sivullista miestä oli lyöty metalliesineellä päähän Pohjan keskustassa. Teosta epäillään 1980-luvulla syntynyttä miestä, joka oli poliisin tietojen mukaan ensin pyytänyt uhrilta tupakkaa ja lyönyt sitten tätä päähän noin neljä kiloa painavalla kuorma-auton sidontaliinan kiristimellä.

Tämän jälkeen epäilty oli poistunut lähistöllä sijaitsevaan kerrostaloon. Kun poliisi saapui talolle, sieltä löytyi asunnosta puukon iskuista vakavia vammoja saanut nainen. Poliisin mukaan on todennäköistä, että puukottaja on sama mies, jota epäillään aiemmasta pahoinpitelystä. Huoneistossa oli ollut myös 1990-luvulla syntynyt mies sekä 1950-luvulla syntynyt nainen.

Jos kolmikko tai osa heistä vangitaan, poliisin on tehtävä vangitsemisvaatimus viimeistään torstaina.

Päähän lyöty uhri joutui sairaalahoitoon, mutta hänet kotiutettiin jo maanantaina. Puukotetun naisen vammat ovat vakavat, mutta lääkärien arvion mukaan myös hän jää henkiin.

Lue seuraavaksi