1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huoltamot

Huoltamon polttoainesäiliö vuotaa Yliopistonkadulla – Turun ympäristötoimi: Kyseessä on harvinainen tapahtuma

Teboil ennakoi maan puhdistustöistä tulevan hankalia, koska huoltamo sijaitsee lähellä kerrostaloa.

Polttoaineen myynti on jo lopetettu Yliopistonkadulla. Kuva: Yle/ Nora Engström

Turussa Yliopistonkadulla sijaitsevan Teboil-huoltamon yksi polttoainesäiliöistä vuotaa maan sisällä. Vuoto havaittiin viime vuoden lopulla kerrostaloon nousseen hajun perusteella.

Kaikki säiliöt kaivetaan ylös. Teboil on jo lopettanut polttoaineen myynnin huoltamolla ja kaikki säiliöt on tyhjennetty.

Saastuneen maan puhdistustöistä odotetaan tulevan hankalia, koska huoltamo on aivan kerrostalon vieressä. Puhdistustyöt pyritään aloittamaan mahdollisimman nopeasti, kerrotaan Teboilista.

Turun kaupungin ympäristötoimiala on tietoinen vuodosta. Ympäristöinsinööri Renja Rasimuksen mukaan kyse on harvinaisesta tapauksesta. Kaupunki toimii valvovana viranomaisena.

Vaurioiden laajuttaa selvitetään

Vielä ei ole tiedossa miten kauan polttoainetta on päässyt vuotamaan maahan, eikä myöskään vuotaneen polttoaineen määrää.

Kaivuutöiden on määrä alkaa ensi viikolla, kertoo Teboilin huoltoasema- ja automaattiliiketoiminnan vt. johtaja Arto Ylönen.

– Maaperässä on polttoainetta ja sitä selvitetään nyt tutkimuksilla. Pilaantuneen maaperän määrä selviää vasta kun puhdistustyöt etenevät, Ylönen sanoo.

Ylösen mukaan on liian aikaista arvioida milloin huoltoaseman toiminta palaisi normaaliksi. Hän kertoo että puhdistustöissä saattaa kestää kesään asti.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Åboland.

Juttua päivitetty 10.49: lisätty Arto Ylösen kommentit.