Ilmastonmuutos huomioidaan kainuulaisissa yrityksissä muuta maata laiskemmin – Yrittäjien toimitusjohtaja: "Tulemme tässäkin vähän jälkijunassa"

Noin neljäsosa kainuulaisista pk-yrityksistä on muun muassa tehostanut kierrätystä.

ilmastonmuutos
Läheltä
Yle

Tuoreen yritysbarometrin mukaan 43 prosenttia kainuulaisista pienistä ja keskisuurista yrityksistä ei ole toteuttanut ilmastonmuutoksen vähentämistoimenpiteitä ollenkaan. Noin neljäsosa yrityksistä on kuitenkin esimerkiksi tehostanut kierrätystä ja ottanut käyttöön puhtaampaa teknologiaa.

Kainuun Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Anu Tervosen mukaan Kainuussa ilmastonmuutos on kyllä huomioitu ainakin strategisella tasolla.

– Konkreettisia toimia tulee varmasti jatkossa enemmän. Tulemme tässäkin vähän jälkijunassa muuhun maahan nähden, Tervonen sanoo.

Tervosen mukaan myös Kainuun Yrittäjät kannustaa jäseniään vastuullisuuteen ja myös ympäristöasiat ovat järjestölle tärkeitä.

– Jatkossa voisi asiaa tuoda enemmänkin esille, josko sitten yrittäjät tarttuisivat ilmastonmuutokseen liittyviin asioihin aktiivisemmin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Korjaus 12.2.2020 klo 9:29: Anu Tervonen on Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja, ei puheenjohtaja kuten jutussa aikaisemmin luki.