Hiihtoliiton puheenjohtaja: "Aivan ainutlaatuista" – Ristijärvi on pienin kunta, jossa järjestetään maastohiihdon SM-kisat

Ristijärvellä on ollut jo pitkään isoihin kisoihin sopivat ladut.

Ristijärvi
Perttu Hyvärinen
Ladut ovat kovilla SM-kisoissa. Näin lumi pöllysi Perttu Hyvärisen alla SM-kisoissa Vöyrissä kuun vaihteessa.Vesa Pöppönen / AOP

1 200 asukkaan Ristijärvi on Suomen pienin kunta, joka on saanut järjestettäväkseen maastohiihdon SM-kisat. Saukkovaarassa huhtikuussa järjestettävien maastohiihdon SM-kisojen järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa.

Kisojen järjestämisen mahdollistavat muun muassa Ristijärven innokkaat talkoolaiset. Ristijärvellä on myös ollut jo pitkään sopivat ladut, jotka ovat tarpeeksi haasteelliset isojen kisojen järjestämiseen.

– Lunta riittää, reitit ovat erinomaiset ja mikä tärkeintä, Ristijärvellä tehdään valtavan hienoa työtä suomalaisen hiihdon hyväksi. Se yhteisöllisyys ja talkoohenki, jolla kisoja järjestetään, on aivan ainutlaatuista. Ristijärvi ansaitsee nämä kisat, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi hehkuttaa.

Haapasalmen mukaan Hiihtoliitossa ollaan kisojen suhteen luottavaisin mielin.

– Siellä on kokenutta väkeä ja intohimoista hiihtokansaa. Voimme täysillä luottaa, että näistä tulee hyvät kisat.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)