1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opettajat

Kittilään halutaan viisi uutta opettajan virkaa

Uudet opettajanvirat tulisivat haettavaksi keväällä.

opettajat
liituja taululla ja a b c -teksti
Kittilän kunnanhallitus esittää, että virat perustettaisiin elokuun alusta. Kuvituskuva.Ismo Pekkarinen / AOP

Kittilään ollaan perustamassa viittä uutta opettajan virkaa. Kittilän kunnanhallitus päätti tiistaina esittää kunnanvaltuustolle, että se perustaisi kuntaan neljä uutta luokanopettajan virkaa ja yhden erityisopettajan viran.

Kunnan perusopetuksessa on useamman vuoden ajan täytetty luokanopettajien tehtäviä määräaikaisesti, sillä virkoja ei ole ollut riittävästi. Kittilässä tehdyn selvityksen mukaan uusia luokanopettajan virkoja tarvitaan kaksi Sirkan koululle ja kaksi Lukkarin koululle.

Myös erityisopettajan virka tarvitaan, sillä erityisopetuksen tarve on kasvanut kunnassa. Uuden erityisopettajan sijoituspaikka ratkeaa keväällä. Osa kunnan erityisopettajista opettaa useammalla koululla.

Uudet opettajanvirat tulisivat haettavaksi keväällä.

Kunnanhallitus esittää, että virat perustettaisiin elokuun alusta. Virkojen perustaminen ei aiheuttaisi lisäkustannuksia määräaikaisina hoitamiseen verrattuna.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi