Finanssivalvonta nimitti asiamiehen valvomaan vakuutusyhtiön toimintaa – Pohjantähti sai puhtaat paperit

Eri puolilla Suomea toimiva vakuutusyhtiö uudistaa parhaillaan organisaatiotaan.

vakuutusyhtiöt
Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttorin ovi Hämeenlinnassa
Valtakunnansyyttäjänvirasto määräsi vuosi sitten, että Pohjantähteä koskeva poliisitutkinta oli avattava uudestaan. Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinnassa pääpaikkaansa pitävä vakuutusyhtiö Pohjantähti kertoo, että Finassivalvonnan (Fiva) asiamies on tehnyt työnsä. Fiva nimitti keväällä 2018 asiamiehen valvomaan vakuutusyhtiön toimintaa.

– Fivan mukaan Pohjantähden toiminta on hyvän hallintotavan mukaista, eikä asiamiehen läsnäololle ole yhtiössä mitään syytä, kertoo Pohjantähden toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen.

Viime vuosi meni hyvin

Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen on tyytyväinen viime vuoteen. Pohjantähti teki vielä vahvistamattomien tilinpäätöstietojen valossa erinomaisen tuloksen, sillä yhtiön keräämät vakuutusmaksut kasvoivat edellisvuodesta kaksi prosenttia.

– Lisäksi yhtiön vahinkosuhde oli vastuullisten asiakkaidemme ansiosta reilusti alle 70 prosenttia ja yhdistetty kulusuhde on 97 prosenttia. Ilman puolen prosentin laskuperustekoron muutosta yhdistetty kulusuhde olisi 93 prosentin luokkaa, kertoo Kiiliäinen vakuutusyhtiön tiedotteessa.

Yhdistetty kulusuhde on liikekulusuhteen ja vahinkosuhteen summa. Kun suhdeluku on yli sata prosenttia, korvaus- ja liikekulut ylittävät yhtiön vakuutusmaksutuotot. Tällöin yhtiö joutuu turvautumaan sijoitustuottoihinsa kulujen kattamiseksi.

Uusi organisaatio aloittanut toimintansa

Pohjantähdessä on käynnissä toiminnan uudistaminen ja se etenee Kiiliäisen mukaan suunnitellusti.

Yt-neuvottelumme etenivät aidosti keskustellen. Toiminnan uudistamisen takia noin 40 työtehtävää väheni ja samaan aikaan syntyi lähes 20 uutta työtehtävää. Tällä hetkellä teemme rekrytointeja uusiin tehtäviin.

Pohjantähden uusi organisaatio aloitti toimintansa helmikuun alussa.

– Toiminnan uudistamisessa keskitymme asiakaskokemuksen korkeaan laatuun sekä asiakaspysyvyyteen. Panostamme valmentavaan esimiestyöhön sekä ketterään toimintakulttuuriin.

Pohjantähti on 125-vuotias suomalainen vakuutusyhtiö, jolla on noin 30 toimipistettä eri puolilla Suomea.

*Lue myös: *

Pohjantähden rikosepäilyt avataan uudelleen tutkintaan

Syytteet tulossa ainakin 8 henkilölle vakuutusyhtiö Pohjantähden kuohuissa