1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Journalismipalkinto

Suuren Journalistipalkinnon ehdokkaina kolme Yleisradion toimittajaa

Antti Kuronen, Jaakko Mäntymaa ja Riku Roslund ovat tehneet viime vuonna juttuja Al-Holin pakolaisleiristä ja vanhusten hoivakotien ongelmista.

Journalismipalkinto
Vuoden journalistiehdokas Antti Kuronen.
Antti Kuronen on valittu Vuoden journalistiksi.Jussi Nukari / Lehtikuva

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus.

Yleisradiosta Antti Kuronen on ehdolla Vuoden journalistiksi. Riku Roslundin ja Jaakko Mäntymaan juttusarja vanhustenhoidosta on ehdolla Vuoden jutuksi.

Antti Kuronen.
Antti Kuronen Yle

Ulkomaantoimittaja Antti Kuronen on tehnyt lukuisia raportteja maailman kriisialueilta. Äskettäin hän on vieraillut Al-Holin leirillä Syyriassa ja haastatellut suomalaisia Isis-naisia. Kuroselle myönnettiin joulukuussa 2019 Sadankomitean rauhanpalkinto.

Muina ehdokkaina Vuoden journalistiksi ovat Imagen Sonja Saarikoski ja Helsingin Sanomien Paavo Teittinen.

Jaakko Mäntymaa.
Jaakko MäntymaaJohanna Kannasmaa / Yle

A-studiossa työskentelevien toimittajien Riku Roslundin ja Jaakko Mäntymaan laaja selvitys Esperi Caren hoivakotien mittavista ongelmista nosti vanhustenhoidon puutteet valtakunnalliseen keskusteluun.

Vuoden jutusta kilpailevat myös Elina Rannan Ilta- ja Taloussanomissa julkaistu juttu (siirryt toiseen palveluun) Instumentariumin koulutustilaisuudesta sekä Paavo Teittisen ja Katri Kallionpään juttu (siirryt toiseen palveluun) Veijo Baltzarista Helsingin Sanomissa.

Riku_Roslund.
Riku RoslundYle

Vuoden journalistiseksi pomoksi ovat ehdolla Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen, Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell sekä Uutissuomalaisen uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

Vuoden journalistisesta teosta kisaavat Vastalaake.fi-sivusto (siirryt toiseen palveluun), Apu Juniori -lehti (siirryt toiseen palveluun) sekä TS kirja -klubi. (siirryt toiseen palveluun)

Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti -palkintojen voittajat päätetään keskiviikkona 11.3.2020 ja julkistetaan suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla klo 20 alkaen.

Viime vuonna Vuoden journalistiksi valittiin Suomen Kuvalehden Vappu Kaarenoja.

Katso Antti Kurosen haastattelu:

Lue Antti Kurosen juttuja Syyriasta:

Yle Syyriassa: Al-Holin naisista vain yksi ei halua palata Suomeen

Suomalainen Minna al-Holin leirillä: "Menen mieluummin sharia-valtioon kuin Suomeen" – Muut naiset toivovat paluuta kotimaahan

Suomalaiset Isis-naiset kertovat poikkeuksellisessa haastattelussa elämästään Syyriassa: "Lapset ovat kaikki, mitä minulla on"

Lue Riku Roslundin ja Jaakko Mäntymaan juttuja vanhustenhoidosta:

Asiakasturvallisuus on vaarantunut useissa Esperi Caren hoivakodeissa – monet kaupungit keskeyttäneet asukkaiden sijoittamisen vakavien ongelmien vuoksi

Esperi Caren suuren Helsingin hoivakodin ongelmien piti olla selätetty – tuoreet asiakirjat paljastavat, että turvallisuus on hiljattain vaarantunut

Ylen laaja selvitys paljastaa Esperi Caren hoivakotien karuja käytäntöjä: sängystä pudonneet jätetty lattialle, hoivakoti välillä ilman hoitajaa

Ylen selvitys: Vanhusten ravitsemus oli retuperällä Mehiläisen hoivakodissa – letkuruokinnassa ollut asukas ei saanut ravintoa 18 tuntiin

Jopa 15 vanhuksen epäillään kuolleen laiminlyöntien vuoksi – Esperiä syyttävä omainen: “Oli pitkään tunne, että jotain vakavaa tapahtuu”

Katso Paavo Teittisen ja Katri Kallionpään haastattelu Yle aamun Viimeisessä sanassa: