1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansalaisopistot

Taipalsaari ostaa kansalaisopistopalvelut jatkossa Savitaipaleelta – kurssitarjonnan luvataan jopa laajenevan

Taipalsaaren kunta siirtyy ensi vuoden alusta käyttämään Etelä-Karjalan kansalaisopiston sijasta Savitaipaleen kansalaisopiston palveluja. Kunnanjohtaja Kari Kuuramaa vakuuttelee, ettei kansalaisopiston kurssitarjonta heikkene.

Taipalsaari ei jatka enää ensi vuonna Etelä-Karjalan kansalaisopiston asiakkaana, vaan kuntalaisille tarjotaan palveluja Savitaipaleen kansalaisopistosta. Kuva: Yle

Taipalsaaren kunta on irtisanonut sopimuksensa Etelä-Karjalan kansalaisopiston kanssa.

Ensi vuoden alusta Taipalsaari ostaa kansalaisopistopalvelut Savitaipaleen kansalaisopistolta.

Sopimus Etelä-Karjalan kansalaisopiston on voimassa tämän vuoden loppuun saakka. Samojen kurssien on tarkoitus jatkua taipalsaarelaisille myös Savitaipaleen kansalaisopiston tarjonnassa.

Sosiaalisessa mediassa kuntalaiset ovat keskustelleet ja pohtineet, millaista kansalaisopiston tarjonta tulee jatkossa olemaan.

Taipalsaaren kunnanjohtaja Kari Kuuramaa rauhoittelee huolestuneita kuntalaisia, että kurssitarjonta ei heikkene, vaan päinvastoin jatkuu aiempaa runsaampana ja monipuolisempana.

Uusi sopimus kansalaisopistotoiminnasta on Taipalsaaren kunnalle samanhintainen kuin aiempikin eli 6 000 euroa vuodessa. Osallistujien kurssimaksut pysyvät tällä tietoa ennallaan.

Savitaipaleen toinen naapurikunta Lemi on jo ennestään Savitaipaleen kansalaisopiston asiakas. Kansalaisopiston toiminta Lemillä jatkuu Savitaipaleen kansalaisopiston järjestämänä.