1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaali- ja terveyspalvelut

Lumijoen ja Terveystalon välinen kiista ratkaistaan oikeudessa, kun kuukausia kestäneet neuvottelut eivät tuottaneet tulosta

Kunnan ja terveysjätin välistä kiistaa sote-palveluiden hintalapusta on yritetty ratkoa kuukausia.

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Terveystalon logo ovesas.
Terveystalo on hoitanut Lumijoen sote-palvelut vuodesta 2018 lähtien. Arkistokuva.AOP

Lumijoen ja Terveystalon välinen kiista menee oikeuteen.

Lumijoen kunnanhallitus hylkäsi kunnan neuvottelijoiden ja Terveystalon ehdottaman viimeisimmän sovintoesityksen. Kunnan ja terveysjätin välistä kiistaa on yritetty ratkoa kuukausia.

Kunta riitautti syksyllä Terveystalon päätöksen irtisanoa Lumijoen kanssa tehty sote-sopimus. Kiistaan ajauduttiin, kun Lumijoen sote-palveluiden järjestämisestä vastaava Terveystalo ilmoitti korottavansa sopimusmaksua erikoissairaanhoidon kohonneiden kustannusten vuoksi.

Lumijoen kunnanjohtaja Paula Karsi-Ruokolaisen mukaan Terveystalon perustelut hinnankorotukselle ovat ristiriitaisia, eikä päteviä perusteluja korotuksille ole löytynyt.

Karsi-Ruokolainen kertoo, että kunnan tekemä haastehakemus on viimeistelyä vaille valmis ja asia viedään Oulun käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Kunnanjohtajan mukaan oikeudessa katsotaan, oliko Terveystalolla oikeus irtisanoa sopimus, vaikka sopimuksessa ei ole irtisanomispykälää.

Terveystalo on hoitanut Lumijoen sote-palvelut vuodesta 2018 lähtien. Se vastaa kunnan terveyspalvelujen järjestämisestä toukokuun loppuun. Lumijoen kunnanhallitus valmistelee nyt sote-palvelujen järjestämistä kunnassa uusiksi.

Asiasta kertoi ensin Rantalakeus (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)