1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Poliisin etsintäkuuluttamalle saunalautalle kävi köpelösti – virkavalta kehottaa huolehtimaan omaisuudesta

Lounais-Suomen poliisi etsi karkuun päässeen saunalautan omistajaa vajaa kuukausi sitten. Lautta vaurioitui purkukuntoon myrskyssä.

Poliisin mukaan lautan rakenteet ovat vaurioituneet pahasti. Kuva: Lounais-Suomen poliisi

Kaikki tarinat eivät pääty onnellisesti, kirjoittaa Lounais-Suomen poliisi Facebook-sivuillaan. (siirryt toiseen palveluun) Poliisi julkaisi tammikuun loppupuolella katoamisilmoituksen, jossa etsittiin pienen, punaisen saunalautan omistajaa. Mystinen lautta oli uiskennellut Piikkiön Konsaaren rantaan.

Poliisi kertoo nyt, että saunalautan omistajaa ei ole löytynyt. Kaiken hyvän lisäksi lautta on ottanut pahasti siipeensä viime päivien myrskyissä. Poliisin mukaan lautta on osoittautunut purkukuntoiseksi.

– Tarinan opetus lienee se, että muistetaanhan pitää omaisuudestamme hyvää huolta. Nyt viimeistään Ciara-myrskyn jäljiltä on syytä käydä varmistamassa, että omat saunalautat ja laiturit ovat tallella ja omassa rannassa, poliisi kirjoittaa.

Myrskytuuli katkoi hiljattain sähköjä lännessä ja etelässä, ja muun muassa laiva- ja lauttavuoroja peruttiin.

Poliisin mukaan alkuvuoden runsaat sateet, puuskittainen tuuli, suuret virtaamat ja tavanomaista korkeammalla oleva merivesi ovat aiheuttaneet odottamattomia yllätyksiä monilla rannoilla.

Lue lisää:

Myrsky jätti jälkeensä tulvia, kaatuneita puita ja kehnon ajokelin