1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yleisurheilu

Kainuun nopein nainen Jenna Kokkonen tavoittelee SM-hallikisoissa pikamatkojen finaalipaikkaa

Kajaanin Kipinän pikajuoksija Jenna Kokkonen on alkanut viettämään urheilijan elämää ja se näkyy tuloksissa.

yleisurheilu
Jenna Kokkonen juoksuradalla.
Kajaanin Kipinän 18-vuotias Jenna Kokkonen on Kainuun nopein nainen. Joni Takalo / Yle

Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen on itsekin yllättynyt nopeasta tuloskehityksestään. Hetken mietittyään hän osaa nimetä muun muassa hyvän unen ja oikean ravinnon kehityksen syiksi.

Hän on omien sanojensa mukaan alkanut viettämään urheilijan elämää. Lisäksi hän kokee saaneensa hyvät valmentajat. Kokkosen ominaisuudet pikajuoksijaksi ovat oikeanlaiset.

– Minulla on tosi kimmoisa ja kepeä askel, pystyn tuottamaan lyhyessä ajassa räjähtää voimaa.

Kokkonen on virallisesti Kainuun nopein nainen (siirryt toiseen palveluun) (Kainuun Sanomat), sillä viime kesänä hänen juoksemansa 100 metrin aika 11,87 on piirin kaikkien aikojen nopein. Jenna Kokkonen kilpailee Tampereella 60 ja 200 metrillä, hänen tavoitteenaan on finaalipaikat molemmilla matkoilla.

Myös Kajaanin Kipinän Annika Haverinen ja Mari Heinonen kilpailevat tulevana viikonloppuna pikamatkoilla Tampereella yleisurheilun SM-hallikisoissa.

Kajaanista puuttuu kokonaan 200 metrin rata, joka näkyy muun muassa pikajuoksijoiden tehdessä pitkiä vetoja. Kokkosen mukaan huonoista olosuhteista huolimatta Kajaanissa voi treenata saavuttaen kovia tuloksia.

– Pitkät vedot otetaan niin, että käännytään takaisin seinällä olevan patjan kautta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi