Lohjan Harjun koulun oppilaat osoittivat mieltään muuttoa vastaan

Remonttiin menevän Harjun koulun oppilaat eivät halua jakautua kahteen uuteen kouluun. Muutto huolettaa varsinkin ensi vuoden ysiluokkalaisia.

Lohja
Lohjan Harjun koulun oppilaat osoittavat mieltään vuoden päästä tapahtuvaa muuttoa vastaan.
Lohjan Harjun koulun oppilaat osoittivat mieltään vuoden päästä tapahtuvaa muuttoa vastaan.Paula Tiainen / Yle

Lohjan Harjun koulun oppilaat ovat osoittaneet tänään keskiviikkona mieltään vuoden kuluttua koittavaa muuttoa vastaan. Harjun oppilaat jaetaan heidän käsityksensä mukaan puoliksi ja siirretään kahteen vasta rakenteilla olevaan uuteen kouluun kaupungin keskustaan ja Ojamon kaupunginosaan.

– Tämänhetkiset luokat on jaettu niin, että samalta luokalta voi joutua oppilaita eri kouluhin. Ryhmäytyminen olisi vaikeaa tilanteessa, jossa on eri kouluista tulleita oppilaita yhden kevään ajan, toteaa koulun oppilaskunnan sihteeri Pinar Meskanen.

Kaupunki vakuuttaa, että nuorten koulutoiveet huomioidaan. Lohjan kaupungin kouluikäisten palvelupäällikön Liisa Saarniniemen mukaan ensi syksyn ysiluokkalaiset voisi olla mahdollista sijoittaa kaikki samaan kouluun. Koululaisten muuton suunnittelu on vielä kesken.

– Molemmissa uusissa yksiköissä on tilaa niin paljon, että jompaankumpaan voidaan laittaa vaikka kaikki ensi vuoden ysit. Katsomme tilannetta tarpeen mukaan ja voimme siirtää oppilaita eri kouluihin myös luokittain.

Nykyinen Harjun koulukiinteistö siirtyy Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian käyttöön muuton jälkeen.