Mekaanisen metsäteollisuuden neuvotteluissa sovintoehdotus – liitoilla on vastausaikaa torstai-iltapäivään

Mekaanisessa metsäteollisuudessa on meneillään Teollisuusliiton tammikuun lopulla aloittama lakko.

metsäteollisuus
 Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmen (tak. vas.), valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ja Teollisuusliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Turja Lehtonen (tak. oik.) aloittelevat neuvotteluja valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 10. helmikuuta 2020.
Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmen (tak. vas.) ja Teollisuusliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Turja Lehtonen (tak. oik.) antavat tänään iltapäivään mennessä vastauksensa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoehdotukseen.Antti Aimo-Koivisto

Mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa on annettu sopimusehdotus, tviittaa valtakunnansovittelijan toimisto.

Työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja työnantajaosapuoli Metsäteollisuus ry antavat vastauksensa ehdotukseen torstaina kello 14 mennessä.

Mekaanisessa metsäteollisuudessa on meneillään Teollisuusliiton tammikuun lopulla aloittama lakko. Työtaistelutoimet mekaanisessa metsäteollisuudessa jatkuvat 8. maaliskuuta saakka, mikäli sovintoon ei päästä, liitto kertoi sivuillaan maanantaina.

Metsäteollisuudella neuvottelut kesken myös Pron kanssa

Työnantajaliitto Metsäteollisuus jatkaa tänään työriidan sovittelua myös Ammattiliitto Pron kanssa. Pron paperiteollisuuden toimihenkilöt ovat tänään aloittaneet lakon, joka kestää 19. helmikuuta asti, ellei sopua synny sitä ennen. Metsäteollisuus on vuorostaan asettanut toimihenkilöt työsulkuun 10.-17. helmikuuta. Osa paperiteollisuuden toimihenkilöistä marssi ulos työpaikoiltaan jo eilen.

Ammattiliitto Paperiliiton kanssa Metsäteollisuus sen sijaan pääsi sopuun maanantaina, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Lakon ja työsulun vauhdittamien neuvottelujen tuloksena syntyneen, paperi-, kartonki- ja sellutehtaita koskevan sopimuksen palkkoja nostava vaikutus on 3,3 prosenttia 25 kuukauden sopimusjaksolla.

Paperiliitto puolestaan katsoi päässeensä uudessa sopimuksessa eroon kiky-tunneista, joiden asema on hiertänyt merkittävästi valtaosassa viime kuukausien työehtosopimusneuvotteluista.

Myös Metsäteollisuuden ja Sähköliiton neuvotteluissa saatiin maanantaina aikaan sopu, jonka Sähköliiton hallitus hyväksyi tiistaina. Neuvottelutulos oli sisällöltään samankaltainen kuin Metsäteollisuuden ja Paperiliiton välinen pääalan sopimus.

Lue lisää:

Kaikkien aikojen lakkokevät tulossa? – Perjantaina umpeutuu lisää sopimuksia, keväällä vuorossa julkiset alat opettajista pappeihin ja hoitajiin