1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Meri-Pori, Pori

Meri-Poriin kaavailtua suurta biolaitosta esitellään yleisölle

Noin 150 miljoonaa euroa maksava biotuotantolaitos olisi suurin teollinen investointi Porissa vuosikymmeniin.

Meri-Pori, Pori
Havainnekuva biokonversiolaitoksesta
Biolaitosta suunnitellaan Meri-Poriin Kaanaankorven teollisuusalueelle.Bioenergo

Meri-Poriin kaavaillusta suuresta biotuotantolaitoksesta järjestetään illalla yleisötilaisuus Yyterissä. BioEnergo jätti ympäristövaikutusten arvioinnin ely-keskukselle viime viikolla.

Illan tilaisuudessa yleisölle esitellään hanketta ja arviointiohjelmaa. Tilaisuus alkaa Yyterin virkistyshotellissa kello 17.30.

BioEnergo suunnittelee suurta biokonversiolaitosta Kaanaankorven teollisuusalueelle, jossa ovat myös Venatorin pigmenttitehdas, Kemiran kemikaalitehdas ja Porin Prosessivoiman polttolaitos. Venator on ilmoittanut lopettavansa pigmenttitehtaan tuotannon ensi vuonna.

Investointipäätös vuoden lopussa

150 miljoonaa euroa maksava tehdas aloittaisi tuotantonsa vuonna 2023 ja olisi suurin teollinen investointi Porissa vuosikymmeniin. Lopullinen investointipäätös aiotaan tehdä tämän vuoden loppuun mennessä.

BioEnergon mukaan laitoksen merkittävimmät ympäristövaikutukset liittyvät alustavan arvion mukaan vesi- ja ilmapäästöihin, meluun sekä raaka-aineen ja tuotteiden kuljetuksiin.

Jätetyn YVA-arviointiohjelman mukaan laitoksen päästöt ilmaan jäisivät suhteellisen pieniksi.

Laitoksen jätevedet on tarkoitus johtaa Venatorin pigmenttitehtaan nykyiseen purkupaikkaan. Purkupaikka on merellä Karhuluodon edustalla noin 1,5 kilometrin päässä rannasta.

Lue seuraavaksi