Kirkolliskokouksen uusien jäsenten nimet julkistettiin – yksi Oulun hiippakunnan edustajista asuu Jerusalemissa

Oulun hiippakunnasta tulee kahdeksan maallikkoedustajaa ja viisi pappisedustajaa.

kirkolliskokoukset
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kirkolliskokouksen edustajien nimet Oulun hiippakunnasta ovat nyt selvillä. Maallikkoedustajia valittiin kahdeksan ja pappisedustajia viisi.

Maallikkoedustajia ovat Juha Nivala, Antti Savela, Janne Kaisanlahti, Marianna Parpala, Tuula Okkonen, Matti Taskila, Hannu Kippo ja Arja Heikkinen.Pappisedustajiksi taas valittiin Niilo Pesonen, Jukka Hautala, Pauli Niemelä, Pasi Palmu ja Katariina Pitkänen.

Nyt valituista edustajista yksi asuu tällä hetkellä Jerusalemissa. Keskipohjalainen Jukka Hautala toimii Suomen Lähetysseuran Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan työn aluepäällikönä.

Suomen evankelisluterilaisen kirkolliskokouksen uusi nelivuotinen toimikausi alkaa toukokuun alussa. Tiistaina 11. helmikuuta käytyjen vaalien tulos vahvistetaan ensi viikon alussa.

Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä elin. Se päättää muun muassa kirkon opista ja hallinnosta sekä kirkkolain sisällöstä.

Seurakuntien luottamushenkilöt ja papisto äänestivät tiistaina myös Oulun hiippakuntavaltuuston edustajista. Paikkoja oli yhteensä 21.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)