1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihto

Ristijärven SM-hiihdot hiihdetään puhtaasti luonnonlumella

Nykytalvien vähälumisuus on suuri ongelma koko hiihtourheilulle.

hiihto
Ristomatti Hakola
Risto-Matti Hakola sivakoi kauden alussa SM-kisoissa Vöyrissä kuun vaihteessa. Arkistokuva.AOP

Vaikka takana on lumien suhteen vaihteleva talvi, ei Ristijärven SM-hiihdoilla ole hätää. Huhtikuussa järjestettävät maastohiihdon SM-kisat pystytään järjestämään Saukkovaaralla näillä näkymin täysin ilman teko- tai säilölunta.

– Saukkovaara on noin 250 metrin korkeudessa merenpinnasta, joten esimerkiksi Ristijärven keskustassa tullut vesisade on satanut vaaralle lumena, kilpailunjohtaja Arto Tolonen kertoo.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi pitää nykytalvien vähälumisuutta suurena ongelmana koko hiihtourheilulle. Tämän takia liitto kannustaakin kuntia paneutumaan tekolumen tekemiseen koko ajan enemmän.

– Vähälumisuus on suomalaiselle hiihtourheilulle iso asia. Hiihtoliitossa panostetaan olosuhdetyöhön ja siihen, että useammalle paikkakunnalle saataisi tekolumenlatuja. Pitää muistaa, että etelässäkin tekolumenladuilla 90 prosenttia hiihtäjistä on tavallisia kuntourheilijoita, Haapasalmi sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi