Pääministeri Marin vihki Kylmäkosken uuden koulun

Koulujen sisäilmaongelmista kärsineessä Akaassa on syytä iloita. Yle välitti tunnelmia pienen paikkakunnan suuresta juhlasta.

koulut
Koulujen sisäilmaongelmista kärsineessä Akaassa on perjantaina syytä iloita. Yle välittää tunnelmia pienen paikkakunnan suuresta juhlasta.

Akaan kouluissa on pitkään kärsitty sisäilmaongelmista. Sadat koululaiset ovat opiskelleet väistötiloissa, ja vuodesta 2013 evakossa on ollut myös Kylmäkosken koulu.

Nyt 1950-lukuisen koulutalon viereen on noussut uusi rakennus, joka on monella tapaa vastaus koulun väen unelmiin. Yhteisen aulan ympärille keskittyvät tilat vahvistavat 107 oppilaan koulun yhteisöllisyyttä entisestään, iloitsee rehtori Heli Hotti-Paananen.

Perjantaina koulun salossa liehui lippu virallisten vihkiäisten kunniaksi. Suuri määrä kutsuvieraita ja koko koulun väki oli paikalla kun pääministeri Sanna Marin saapui tilaisuuteen.

– Kouluinvestointeja on monessa kunnassa edessä muun muassa sisäilmaongelmien takia, joita meillä Suomessa on paljon. Uudet koulurakennukset tottakai kunnissa ovat ilon asia kun ne on avattu, Marin toteaa.

Marinin mukaan koulu on tärkeä osa monen perheen arkea ja hyvä koulu rakentuu monista seikoista:

– Ammattitaitoisista opettajista, hyvistä ystävista ja hyvistä oppiaineista, hän luettelee.

– Muistan ala-asteelta, että retket lähiluonnossa olivat itselleni tärkeitä.

Katso Yle Areenasta koko lähetys (siirryt toiseen palveluun) Kylmäkosken koulun avajaisista.

Juttua päivitetty Sanna Marinin kommentit.