1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Attendo

Attendo luiskahti pakkaselle – Suomi rasitteena

Attendo ei lämpene hoitajamitoitukselle.

Attendo
Attendon nimilippu hoivakoti Vuokon edustalla Tervossa.
Pohjoismaisen Atendon tulos painui pakkaselle Suomi-toimintojen rasitusten takia.Sami Takkinen / Yle

Attendon oikaistu liiketulos Suomessa painui loka-joulukuussa 7,2 miljoonaa euroa tappiolle, kun se vuotta aiemmin oli runsaat 5,1 miljoonaa euroa voitollinen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 16 prosenttia 138 miljoonaan euroon.

Koko vuoden oikaistu liiketulos Suomessa jäi runsaat 4,5 miljoonaa euroa tappiolle. Vuonna 2018 yhtiön tulos oli 33 miljoonaa euroa plussan puolella.

Attendo ei lämpene hoitajamitoitukselle

Muissa Pohjoismaissa yhtiön tulos kasvoi maltillisesti. Tuloksen lasku Suomessa johtuu pääosin korkeista henkilökuluista. Ne ovat puolestaan nousussa johtuen uusista vaatimuksista, joka on seurannut viime vuosien nopeaa laajentumista. Lisäksi tulosta painoi käynnistysvaiheessa olevien hoitokotien suuri määrä, Attendon toimitusjohtaja Martin Tiveus kertoo tiedotteessa.

Yhtiö kertoo panostavansa laajennukseen seuraavaksi Skandinaviassa Suomen sijaan.

– Olemme voimakkaasti hidastaneet laajentumista Suomessa, mutta se pysyy korkealla vuoden 2020 ensimmäisen ja toisen neljänneksen aikana johtuen käynnissä olevien projektien läpimenoajoista, Tiveus sanoo tiedotteessa.

Yhtiö kommentoi myös vanhuspalvelujen hoitajamitoitusta, josta hallitus antoi aiemmin helmikuussa esityksen eduskunnalle. Attendo suhtautuu positiivisesti siihen, että valtio nostaa hyvinvointisektorin kunnianhimoa, mutta suhtautuu kriittisesti laadun mittaamiseen pelkän hoitajamäärän nojalla.

Lue seuraavaksi